Debate Παπαδημούλη – Σπυράκη στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης και η πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και υποψήφια ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη.

“Το βέβαιο είναι ότι οι πολιτικοί πρέπει να έχουμε σταθερή ανάγνωση των γεγονότων είτε αυτά είναι υπέρ μας είτε εναντίον μας. Και μόλις πριν από πέντε χρόνια όταν εκλεγήκαμε ο κ. Παπαδημούλης και εγώ στην ευρωβουλή ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε δυσαρμονία της βούλησης του εκλογικού σώματος με την κυβέρνηση. Και πήγε τότε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας να γίνουν εθνικές εκλογές. Σας θυμίζω ότι διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν 3,8 μονάδες. Είναι φυσικό λοιπόν εμείς να θέλουμε ο Πρωθυπουργός να διατηρήσει την ανάγνωση αυτή παρά το γεγονός ότι τα γεγονότα μπορεί να μην συμφωνούν με τις διαθέσεις του. Το βράδυ των εκλογών είναι προφανές ότι εφόσον υπάρχει η ΝΔ στην κορυφή της επιλογής των πολιτών, θα υπάρχει προφανής δυσαρμονία της βούλησης του εκλογικού σώματος με την υπάρχουσα κυβέρνηση” είπε η κ. Σπυράκη.

Ο κ. Παπαδημούλης ανταπάντησε “εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ από ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και δεν νομίζω ότι θα προκαλέσει πίεση στον Αλέξη Τσίπρα για να επισπεύσει τις εκλογές. Συμπληρώνω όσα είπε η Μαρία Σπυράκη για το 2014 θυμίζοντας και στην ίδια ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ο Πρωθυπουργός τότε και πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές και συνέχισε να κυβερνά επισπεύδοντας απλώς την προεδρική εκλογή όχι από ευαισθησία στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά προκειμένου να παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο σενάριο της σύντομης αριστερής παρένθεσης”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ