Μπαλάφας στον Realfm 97,8 για τις δηλώσεις Κυρίτση: Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε – Έκαψαν τους ανθρώπους μέσα στη Marfin

Στις δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση ότι δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να προσέχουμε, δέκα φορές να μετράμε και μία να κόβουμε, και δεν γίνεται πάντα. Την άποψη μου για τα θέματα αυτά την ξέρετε πολύ καλά και από πάρα πολλά χρόνια, δεν είμαι όψιμος ενάντια στη βία, ενάντια σε τέτοιες ενέργειες και δεν έχω καμία συμπάθεια σε εκτίμηση όσους το παίζουν ανεξάρτητα κινήτρων, γιατί μερικά κίνητρα είναι και ύποπτα, λεβέντες με τις μολότοφ ή με τις άλλες υποτίθεται ενέργειες ‘προχωρημένες’”, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

“Εγώ ξέρω ότι τουλάχιστον στην Marfin μάλλον οι άνθρωποι από κάποιους τύπους υπόπτων προελεύσεων θα έλεγα τότε, δεν ξέρουμε τι ήταν αυτοί, σε ένα σημείο της Αθήνας που είναι γεμάτο κάμερες δεν βρέθηκαν ποιοι έκαναν αυτό το έγκλημα, έκαψαν τους ανθρώπους μέσα στη Marfin. Είναι θλιβερές ιστορίες αυτές”.

Σχετικά με τον καβγά που ξέσπασε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: “Το να υπάρχουν σε δευτερεύοντα ζητήματα κάποιες διαφορές εμένα δεν με αφορούν. Τα θέματα είναι πολύ σοβαρά σήμερα στη χώρα μας για να ασχολούμαι με δευτερεύοντα θέματα. Δεν πιστεύω ότι είναι γκρίνια, μπορεί να υπάρχουν κάποιες επιμέρους σε δευτερεύοντα θέματα εκτιμήσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κυβέρνηση, υπάρχει μία κοινοβουλευτική ομάδα με σύνθεση ευρύτερη, δεν είναι οι παλιές καραβάνες του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ή των προελεύσεων των προηγούμενων”.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που εξετάζονται σε διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε μεταξύ άλλων: “Αυτό που πάει να αλλάξει ξεκινάει με αυτή την επιτροπή την υπεράνω κομμάτων με τεχνοκράτες διανοούμενους, δικαστικούς και ακαδημαϊκούς. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η όποια πολιτική εξουσία ή όποια κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δεχθεί της εισήγηση, την πρόταση αυτής της επιτροπής. Το θεωρώ αυτονόητο ότι κάποια από αυτά θα αλλάξουν”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ