Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8 για νέο ποινικό κώδικα: Είναι ένα πλαίσιο συζήτησης, πάνω σε αυτό θα γίνουν αλλαγές

“Καταρχήν, αυτό δεν είναι νόμος είναι μία πρόταση, είναι δημόσια διαβούλευση, είναι ένα πλαίσιο συζήτησης, πάνω σε αυτό θα γίνουν αλλαγές”, είπε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη, αναφερόμενος στις αλλαγές που εξετάζονται σε διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα.

“Εγώ πιστεύω ότι είναι ένας εκσυγχρονισμός του θεσμικού μας πλαισίου. Δεν θα ανακαλύψουμε εμείς την πυρίτιδα ή την Αμερική, θα δούμε τι ισχύει στις άλλες δυτικές χώρες τις ανεπτυγμένες, τις ευρωπαϊκές, σε αυτές που θέλουμε να μοιάσουμε, τι ισχύει στην Ελλάδα, τι αλλαγές πρέπει να κάνουμε και θα καταλήξουμε”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

“Πρώτα να δούμε τι θα ψηφιστεί, τι θα ολοκληρωθεί, αυτή είναι μία πρόταση, δεν είναι καν εισήγηση του ίδιου του υπουργού. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης, είναι σωστό αυτό που είπε ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν επικοινωνιακές εντυπώσεις. Είμαι απολύτως απέναντι, είμαι αξιακά κάθετος, δεν θεωρώ ότι κανένας μπορεί να χρησιμοποιεί βία, να ασκεί βία”.

Αναφερόμενος στα 16 πρώτα ονόματα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο του ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: “Εγώ εξεπλάγην ευχάριστα από το γεγονός ότι ένας άνθρωπος με τη διαδρομή και τη μαχητικότητα του Κώστα Αρβανίτη θα είναι στις γραμμές μας για το ευρωψηφοδέλτιο. Διότι πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη όχι μόνο με μία ατζέντα ανάσχεσης της ακροδεξιάς και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού αλλά και με μία θετική ‘επιθετική’ ατζέντα υπεράσπισης κοινωνικών δικαιωμάτων, διεύρυνσης κοινωνικών ελευθεριών, επιτάχυνσης προοδευτικών μεταρρυθμίσεων… Το μέτωπο το οποίο συγκροτούμε είναι και ένα μέτωπο με θετικές, προοδευτικές, μεταρρυθμιστικές πολιτικές προτάσεις για να μπορέσουμε να συνεχίζουμε να αλλάζουμε με θετικό τρόπο τη χώρα και για να έχουμε παρεμβάσεις στην Ευρώπη”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ