Θεοχάρης: Δεν είναι προσεκτική η κυβέρνηση-Εάν έχουμε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε άλλου είδους λύσεις

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία επιδοματική πολιτική η οποία έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα ανθρώπων οι οποίοι φοροδιαφεύγουν, όχι μόνο για να μην πληρώνουν φόρους αλλά και για να μπορούν να δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα και να παίρνουν αυτά τα επιδόματα. Αυτό πρέπει να σταματήσει” είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη

Αναφερόμενος στο δάνειο που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: “Είναι κρίμα που έχουμε καταντήσει να μιλάμε για τέτοια πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι στον μύλο του διχαστικού λόγου αναγκαστικά όλα τα θέματα σηκώνονται” και πρόσθεσε:

“Φυσικά όλα τα δάνεια πρέπει να ψαχτούν, σε αυτό το πράγμα έχει δίκιο ο Πολάκης. Όμως τελικά καταλήγει η μόνη φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ότι έκαναν και οι προηγούμενοι. Αν δηλαδή βρεθούν τα ίδια προβλήματα και στα προηγούμενα δάνεια, πού καταλήγουμε; Καταλήγουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ήρθε να αλλάξει τα πάντα και να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος έχει κάνει την ίδια ρουσφετολογική πολιτική, την ίδια κομματοκρατία, την ίδια αύξηση των δομών, των προσλήψεων και των μισθών χωρίς να υπάρχει κανένα στρατηγικό σχέδιο για το πού πάει η χώρα και τελικά και την ίδια διαφθορά. Δεν πρέπει επιτέλους η χώρα να γυρίσει σελίδα; Δεν πρέπει η χώρα να ασχοληθεί με τα παιδιά της που φεύγουν; Δεν πρέπει η χώρα να δώσει λύση στον μικρομεσαίο ο οποίος στενάζει στα χρέη του; Η φιλοδοξία είναι να αντιγράψει το ΠΑΣΟΚ και να πάρει και τα στελέχη του ένα προς ένα, όχι απλώς τη νοοτροπία και τις πρακτικές του”.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κουκοδήμου και του κ. Στύλιου για το εάν η χώρα χρειάζεται τέταρτο μνημόνιο ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αλλά δυστυχώς βλέπω ότι δεν είναι και προσεκτική η ίδια η κυβέρνηση. Η ίδια η κυβέρνηση έφερε τον μπαμπούλα των τραπεζών, που καταλαβαίνετε ότι εάν έχουμε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα προφανώς η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε άλλου είδους λύσεις και πάλι στήριξη από το εξωτερικό για να μπορέσει να περάσει ένα νόμο ο οποίος στην πραγματικότητα θα δούμε εάν θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει αυτούς που έχουν ανάγκη ή θα είναι πάλι ένας οριζόντιος νόμος με κριτήρια” και σημείωσε:

“Σίγουρα, αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι ο προϋπολογισμός παρόλο που πιάνει τους στόχους και σε σχέση με τα έσοδα και τα έξοδα, έχουμε πολύ χειρότερα έξοδα, έχουμε αύξηση του μισθολογικού κονδυλίου. Έχουμε δηλαδή ζητήματα και προβλήματα τα οποία θα πρέπει να τα λύσουμε το επόμενο διάστημα. Δεν θα πω εγώ ότι θα χρειαστούμε τέταρτο μνημόνιο. Δεν θα το χρειαστούμε γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει τη δύναμη και τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει από πού θα έρχονται τα έσοδα μειώνοντας τους συντελεστές και πού πηγαίνουν τα έξοδα ώστε να πάνε εκεί που πρέπει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία επιδοματική πολιτική η οποία έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα ανθρώπων οι οποίοι φοροδιαφεύγουν, όχι μόνο για να μην πληρώνουν φόρους αλλά και για να μπορούν να δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα και να παίρνουν αυτά τα επιδόματα. Αυτό πρέπει να σταματήσει”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ