Κρέτσος: Δεν θα εμποδίσουμε συναινετικό διαζύγιο μεταξύ των περιφερειακών σταθμών και της Digea

Στην επόμενη μέρα «ανεξαρτητοποίησης» της ΕΡΤ από τον ιδιώτη πάροχο DIGEA, τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, τα μέτρα που αναμένεται να εξαγγελθούν ως μέτρα στήριξης στον Τύπο, αλλά και το πολιτικό τοπίο, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο κ. Κρέτσος ανέφερε ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για τα μέτρα ενίσχυσης στον Τύπο, χαρακτήρισε «ιστορική μέρα» τη μετάβαση της δημόσιας τηλεόρασης σε δικούς της, ανεξάρτητους πομπούς εκπομπής ψηφιακού σήματος, ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο ΨΗΠΤΕ δεν θα σταθεί εμπόδιο σε «ένα συναινετικό διαζύγιο μεταξύ των περιφερειακών σταθμών και της DIGEA».

Τέλος, απαντώντας στις επικρίσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη περί απόπειρας ελέγχου των ΜΜΕ, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε ότι «το να επιχειρηματολογεί για την προστασία της ελευθεροτυπίας ο αρχηγός του κόμματος που έριξε ”μαύρο” στην ΕΡΤ, έστησε μονταζιέρες στα υπόγεια του Μαξίμου, και άφησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ για τρεις δεκαετίες τους καναλάρχες να νέμονται τα δημόσια αγαθά δίχως να πληρώνουν δεκάρα τσακιστή, προκαλεί μόνο το γέλωτα και τη χλεύη των πολιτών».

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ