Ρωμανός στον Realfm 97,8 για τον κατώτατο μισθό: Χαιρόμαστε να μας αντιγράφουν όταν πρόκειται για κάτι θετικό

O αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εμείς επειδή δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, λέμε ξεκάθαρα ότι αυτό είναι κάτι θετικό και λέμε εξίσου ξεκάθαρα ότι χρησιμοποιούν κάτι θετικό για το εισόδημα τόσων συμπολιτών μας, το είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι είναι στις προτεραιότητές του η κατάργηση του υποκατώτατου και χαιρόμαστε να μας αντιγράφουν όταν πρόκειται για κάτι θετικό. Επίσης, είναι θετικό να στηρίζονται στους νόμους μας αλλά δεν είναι θετικό όταν αυτούς τους νόμους τους ονόμαζαν γαλέρα και τους καταψήφιζαν” είπε σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

“Να θυμίσουμε ότι το εισόδημα των ανθρώπων που έπαιρναν τον υποκατώτατο και κατώτατο μισθό έχει μειωθεί έμμεσα πάρα πολλές φορές, προσέξτε πως: υπάρχει άνθρωπος που δεν πίνει καφέ καθημερινά; Όχι, 24% ΦΠΑ στον καφέ από 13% που τον παρέλαβε. Βάλανε φόρο στον καφέ, στα κινητά, στο ίντερνετ… Όλοι αυτοί είναι έμμεσοι φόροι με τους οποίους μείωσαν το εισόδημα αυτών των ανθρώπων, τους οποίους καθυστερημένα, δύο χρόνια μετά, το αυξάνουν και πανηγυρίζουν” συμπλήρωσε.

“Δεν είμαστε μίζεροι, λέμε ότι είναι θετικό, λέμε ότι θα ήταν ακόμη πιο θετικό αν το έκαναν στην ώρα τους κι αν δεν υπήρχε αυτή η καταστροφική τετραετία που ανάγκασε τα πάντα να πάνε χρόνια πίσω. Και λέμε επίσης, ότι αυτό δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι ένας στους τρεις εργαζόμενους παίρνει 318 ευρώ, άρα πολύ κάτω από τον κατώτατο μισθό που αυξάνουν, ότι το 56,22 είναι μερική απασχόληση με στοιχεία από το ΕΡΓΑΝΗ του Δεκεμβρίου του 2018 και ότι φυσικά το 2017 υπήρξε μείωση μισθών κατά 3% στην Ελλάδα. Όταν το 2014 που μας κατηγορούσαν και καταψήφιζαν τον νόμο στον οποίο στηρίχθηκαν για να κάνουν αυτά που πανηγυρίζουν σήμερα, υπήρχε αύξηση μισθών 1,9%” τόνισε.

Σχολιάζοντας την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον Realfm 97,8 ότι η αντιπολίτευση να μην βάζει τα λεφτά της στο στοίχημα της μείωσης του αφορολογήτου είπε “προφανώς ο κ. Τζανακόπουλος μπορεί να ξέρει καλύτερα τι ήταν μέσα στη συναλλαγή που έκαναν με τους έξω κι αν ήταν εκτός από τις συντάξεις και κάτι ακόμα. Εγώ δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι τι έχουν ψηφίσει και αυτό είναι χειροπιαστό. Άρα μια κυβέρνηση που έχει κάνει όλα αυτά, τα έχουν νιώσει στην τσέπη τους όσοι μας ακούν και την ίδια στιγμή φέρνει και ορίζει την ατζέντα με το θέμα αυτό, τη στιγμή που όλη η Ελλάδα συζητά την κατάπτυστη συμφωνία, που δεν τηρείται καν. Βλέπουμε να απαγορεύονται εκδηλώσεις για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο δήθεν λόγω της ασφάλειας”.

“Την ίδια στιγμή ο κ. Ζάεφ αφού έχει υπογραφεί η Συμφωνία ως λευκή επιταγή, αφού περιμένουμε την πράξη ένταξης στο ΝΑΤΟ και αφού θα έρθει στην ελληνική Βουλή η πράξη ένταξης στο ΝΑΤΟ και τότε θα ισχύσουν οι συνταγματικές αλλαγές σε αντίθεση με αυτά που είχαν υπογράψει και ο κ. Ζάεφ συνεχίζει να μιλάει καθημερινά για σκέτο Μακεδονία. Αν αυτά είναι λογικά και όταν τα λες κρίνεσαι ως ακροδεξιός, τότε λυπάμαι πολύ αλλά έχουμε χάσει εντελώς τη λογική σε αυτή τη χώρα” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ