“Ώρα μηδέν” για τη συγκυβέρνηση: Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε το Σάββατο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν σήμερα στις 10:30 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση αρχικά είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα το μεσημέρι, αλλά τελικά μετά από επικοινωνία του Πρωθυπουργού και του προέδρου των ΑΝΕΛ, αποφάσισαν να την επισπεύσουν.

Δείτε ΕΔΩ απευθείας εικόνα από την ΕΡΤ

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πάνος Καμμένος έχει προγραμματίσει να παραχωρήσει συνέντευξή Τύπου. Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας είχε ανακοινωθεί πως θα γινόταν στις 12:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ωστόσο πριν από λίγο εστάλη ανακοίνωση που αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθεί μισή ώρα νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι.

Μπορεί το «διαζύγιο» μεταξύ των δυο πλευρών να θεωρείται δεδομένο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα οδηγηθούν σε αυτό θα προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Το συγκρουσιακό κλίμα της περασμένης εβδομάδας, φαίνεται πως εκτονώθηκε μερικώς από την αναδίπλωση Καμμένου, με το tweet στο οποίο ξεκαθάριζε ότι το μόνο που χωρίζει τους ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ονοματολογικό και κατ’ επέκταση η Συνθήκη των Πρεσπών.

Αυτό οδηγεί τους πολιτικούς αναλυτές στην εκτίμηση ότι προκρίνεται… το «βελούδινο διαζύγιο» ανάμεσα στις δυο πλευρές, που θα επιτρέψει στον κ. Καμμένο να διατηρήσει την Κ.Ο του και στον πρωθυπουργό να ανακτήσει τον έλεγχο των πολιτικών πρωτοβουλιών χωρίς να βρεθεί με την «πλάτη στον τοίχο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ant1news.gr ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποδεσμεύσει όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, για να μπορέσει να διατηρήσει εν ζωή την Κ.Ο, ενώ ο πρωθυπουργός μελετά όλα τα ενδεχόμενα και βέβαια στο Μαξίμου μετράνε τα «κουκιά» για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Το ευκταίο σενάριο θα ήταν ο κ. Τσίπρας να μη χρειαστεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μια πολιτική διεργασία που ούτως ή άλλως είναι «επίπονη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ