Μαυρωτάς: Το Ποτάμι έχει θετική προδιάθεση για τη Συμφωνία των Πρεσπών – ΒΙΝΤΕΟ

«Τις αποφάσεις μας θα τις πάρουμε όταν δούμε τις τελικές διατυπώσεις μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση που γίνεται στα Σκόπια«, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος του κόμματος ”το Ποτάμι”, Γιώργος Μαυρωτάς.

Επίσης, ο κ. Μαυρωτάς υποστήριξε ότι «θα περιμένουμε να δούμε τις τελικές διατυπώσεις, σήμερα έχουμε Πολιτικό Συμβούλιο, αύριο Κοινοβουλευτική Ομάδα, είμαστε σε μία διαδικασία που το μελετάμε. Η θετική προδιάθεση υπάρχει στο να γυρίσουμε σελίδα στο συγκεκριμένο θέμα αλλά περιμένουμε να δούμε πως θα διαμορφωθούν τα τελικά κείμενα».

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος έσπευσε να διαχωρίσει το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών με το θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καθώς όπως είπε, «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέουμε τη στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών και την αλλαγή σελίδας στο θέμα με τη στήριξη στην κυβέρνηση. Είναι δύο ξεχωριστές διαδικασίες».

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν έρθει στην ελληνική βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μαυρωτάς απάντησε πως «σε έναν τέτοιο εκβιασμό δεν θα υποκύψει το Ποτάμι, δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

«Είναι άλλο να στηρίζεις τη Συμφωνία και άλλο να στηρίζεις τη συγκεκριμένη κυβέρνηση. Η συλλογική συμφωνία και η λύση που πρόκειται να δοθεί δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των χειρισμών της κυβέρνησης ώστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αλλά και αποτέλεσμα μίας διεθνούς συγκυρίας την οποία πολύ δύσκολα θα ξαναβρούμε στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Μαυρωτάς.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ