Αυγενάκης: Ό,τι στραβό συμβαίνει στην οικονομία έχει υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου

«Είμαστε η μόνη χώρα που έχει δύο υπουργούς Εξωτερικών, δύο αρχηγούς, δύο προϋπολογισμούς» δηλώνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής σημειώνει ότι «για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και στα ζητήματα διμερών σχέσεων αλλά και χάριν της σταθερότητας στην περιοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση η χάραξη μιας σοβαρής, στιβαρής και ρεαλιστικής εξωτερικής πολιτικής όπως αυτή που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι «η κυβέρνηση ξεπούλησε τη Μακεδονία με αντάλλαγμα τις συντάξεις» ο κ. Αυγενάκης απάντησε ότι «Καταρχάς ας κοιτάξει η κυβέρνηση ότι στηρίζεται στην ακροδεξιά πατερίτσα Καμμένου και ας αφήσουν τη ΝΔ. Εγώ όμως, υποβάλλω ορισμένα καταλυτικά ερωτήματα που αφήνει αναπάντητα αυτή η κυβέρνηση. Γιατί η ζημιογόνος ΔΕΗ αγόρασε την επίσης ζημιογόνο εταιρεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων έναντι 4,8 εκατ. ευρώ; Που πήγαν 1,6 δισ. που έχουν κατασπαταληθεί για το χειρότερο καταυλισμό που έχει φτιαχτεί ποτέ για το μεταναστευτικό, στη Μόρια, από τους υποτίθεται ευαίσθητους αριστερούς; Τι έχει γίνει μετά από τις σοβαρότατες καταγγελίες του προσωπικού μιας ΕΡΤ που βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή; Αυτά είναι ερωτήματα ουσιώδη που περιμένουν απάντηση, γιατί όσον αφορά το «σκοπιανό» έχουμε τοποθετηθεί εξαρχής και με ξεκάθαρο τρόπο».

Για τις περικοπές των συντάξεων σχολίασε ότι «αν τελικώς δεν περικοπούν, αυτό δεν θα είναι επίτευγμα της κυβέρνησης αλλά μια έμπρακτη αναγνώριση των αχρείαστων θυσιών που υπέστησαν οι Έλληνες την τελευταία τριετία».

«Ποια είναι η εικόνα της οικονομίας σήμερα; Τα επιτόκια δανεισμού της χώρας παραμένουν απαγορευτικά, το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι εξαιρετικά ασταθές. Το ΔΝΤ δεν είναι καθόλου αισιόδοξο για τις μακροχρόνιες προοπτικές της οικονομίας. Και βέβαια, από το 2014 έως σήμερα οι τράπεζες έχουν απολέσει περίπου το 96% της κεφαλαιοποίησής τους. Αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς τραγικών χειρισμών που ξεκίνησαν από το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του 2015 και κορυφώθηκαν με το έγκλημα που διαπράχθηκε όταν έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκαν capital controls. Πού ακριβώς είναι η υπερβολή; Ό,τι στραβό συμβαίνει στην οικονομία, έχει υπογραφή: Τσίπρας – Καμμένος».

«Αυτό που ξεκάθαρα επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι στην αποδρομή της η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διχάσει με ψεύτικα διλήμματα. Θα κατασκευάσει εχθρούς και θα εργαλειοποιήσει τους θεσμούς -από το Σύνταγμα μέχρι τη Δικαιοσύνη. Θα επινοήσει σκάνδαλα. Θα συνεχίσει σε καθημερινή βάση τα βρώμικα χτυπήματα και τις συκοφαντίες. Και βέβαια θα κάνει το μόνο στο οποίο ίσως να διακρίνεται: την προπαγάνδα. Περιμένουμε τις παγίδες που στήνονται τώρα για να τις βρούμε μπροστά μας αύριο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ