Αυλωνίτου κατά Καμμένου: Υπονομεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ. Η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ελένη Αυλωνίτου μιλώντας στο Θέμα FM, ανέφερε πως «με τις τοποθετήσεις του κ. Καμμένου υπονομεύτηκε η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να αναβαθμίσει τη χώρα γεωπολιτικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Για όλους ήταν έκπληξη ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο κ. Καμμένος στις ΗΠΑ. Έκανε δύο απαράδεκτα πράγματα: τοποθετήθηκε με την αρμοδιότητα ενός άλλου υπουργού και δεν έμεινε στα δικά του. Τοποθετήθηκε με θέσεις οι οποίες δεν είναι κυβερνητικές. Είναι θέσεις των ΑΝΕΛ, είναι πρωτοβουλίες δικές του. Από χαρακτήρα είναι λίγο παρορμητικός».

Σύμφωνα με την κ. Αυλωνίτου  «η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στο να ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών γιατί αυτή θα φέρει την ειρήνη και τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια που χρειάζονται και οι δύο χώρες». Παράλληλα είπε ότι «η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ήταν πάρα πολύ σημαντική όταν έγινε το 2015. Πραγματικά έβαλαν πλάτη και καταφέραμε μέσα από δυσκολίες να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Αυτή η συμφωνία είναι σε εξέλιξη. Οι τόνοι πρέπει να πέσουν γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό πως θα πορευτεί η χώρα στην μεταμνημονιακή περίοδο. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. (Με τις δηλώσεις Καμμένου), εμμέσως υπονομεύεται αυτή η σταθερότητα και είναι ένα σήμα που δεν πρέπει να δίνουμε προς τα έξω».

Επιπλέον η κ. Αυλωνίτου σημείωσε πως «μία συνεργασία έχει και τις δυσκολίες της και τις ευκολίες της. Θα πρυτανεύσει η λογική και θα προχωρήσουμε με τις διαφορές μας που είναι γνωστές από την αρχή. Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία που είχαμε». Τέλος σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος στην Εφημερίδα των Συντακτών, η κ. Αυλωνίτου υποστήριξε ότι «θα πρέπει να τις αποδείξει, δεν μπορεί να πετάς πυροτεχνήματα και να βάλλονται οι δημοσιογράφοι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ