Άκης:”Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ”

«Ο Τσοχατζόπουλος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ», τονίζει ο πρώην υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από τις φυλακές στο Έθνος της Κυριακής, χαρακτηρίζοντας το  κατηγορητήριο «αέρα κοπανιστό».«Με κατηγορούν απαράδεκτα, ανενδοίαστα, προσβλητικά. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι όλα αυτά είναι παντελώς ψευδή», υπογραμμίζει, «Δεν υπάρχει πουθενά καμία απόδειξη, κανένας λογαριασμός, τίποτα απολύτως που να έχει σχέση με εμένα».Στη συνέντευξή του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για «μίζες 62 εκατ. ευρώ», που η γερμανική Δικαιοσύνη διαπίστωσε ότι δόθηκαν στην Ελλάδα για τα υποβρύχια. Επιμένει, όμως, ότι δεν έχει σχέση με αυτές.

 «Τα χρήματα αυτά, δόθηκαν, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά, δεν έχω σχέση με αυτά τα χρήματα», λέει χαρακτηριστικά  και μιλάει για «φανταστικές ιστορίες» όταν αναφέρεται στην κατηγορία που του αποδόθηκε ότι ήταν αρχηγός «εγκληματικής οργάνωσης».  Για το νεοκλασικό της Δ. Αρεοπαγίτου και το ημερολόγιό τουΑκόμα και για την αγορά του νεοκλασικού  της Δ. Αρεοπαγίτου, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι ερευνήθηκε από τέσσερις διαφορετικούς θεσμούς της Πολιτείας και δεν προέκυψε τίποτα. «Όλα πληρώθηκαν με τραπεζικό δάνειο και με πόρους δικούς μου οικογενειακούς που συγκεντρώσαμε τα τελευταία χρόνια, που αποδεδειγμένα δηλώθηκαν και φορολογήθηκαν, είναι απόλυτα δικαιολογημένοι και δεν υπάρχει ούτε υποψία «μαύρης» ή απροσδιόριστης ή άγνωστης χρηματοδότησης», συμπληρώνει.

Ο πρώην υπουργός αναφέρεται και στο επίμαχο «ημερολόγιο», πολλές σελίδες από το οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας. «Τα ημερολόγια κάποιου δεν μπορεί να είναι στοιχείο ενοχοποιητικό», λέει. “Να κληθούν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ”Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητά να κληθούν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ εκείνης της εποχής για να μάθει η δικαιοσύνη την αλήθεια, όπως λέει. Τονίζει για ακόμα μία φορά ότι οι αποφάσεις σε 4 συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ για 4 διαφορετικά θέματα των υποβρυχίων ήταν ομόφωνες. Επομένως, επισημαίνει «κανείς δεν μπορεί να έρθει τώρα και να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των διαδικασιών, αλλά και ότι δεν υπάρχει καμία ενοχή για κανέναν, ούτε για δωροδοκίες ούτε για ξέπλυμα ούτε για οτιδήποτε άλλο και φυσικά δεν μπορεί εμένα να με καταστήσει υπεύθυνο δήθεν παράνομων αποφάσεων»

Ο ίδιος θεωρεί την δίωξη του «στημένη πολιτική» και καταγγέλλει τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που τα έκαναν «πλακάκια» μεταξύ τους, για «ηθική αυτουργία».

«Συνεννοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τις ευθύνες των διαδικασιών που αφορούσαν στην κατασκευή των υποβρυχίων», επισημαίνει , «περιόρισαν αποκλειστικά σε εμένα τη δίωξη που αποχώρησα όμως το 2001 από το ΥΠΕΘΑ, ενώ η σύμβαση κατασκευής συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα μάλιστα : «Bλέπετε να υπάρχει σήμερα το όνομα Μειμαράκης, Σπηλιωτόπουλος ή Παπαντωνίου, που ήταν υπεύθυνοι από το 2001 μέχρι σήμερα και στην περίοδό τους πλήρωσαν για τα υποβρύχια περίπου 680 εκ. ευρώ;». «Τους ψάχνουν όμως. Γιατί; Ψάξτε να το βρείτε», προσθέτει αφήνοντας σαφή υπονοούμενα. «Εκείνο όμως που δεν μπορεί να ισχύει είναι ότι όλοι αυτοί είναι αθώοι και ο μόνος ένοχος δήθεν είμαι εγώ, που έφυγα το 2001 από ΥΠΕΘΑ», λέει χαρακτηριστικά. Τι λέει για τη σύζυγό τουΟ πρώην υπουργός ζητά να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, επαναλαμβάνοντας ότι η «προφυλάκισή της είναι «τιμωρητικού χαρακτήρα και στρέφεται εναντίον ενός ανήλικου παιδιού που καταδικάστηκε εδώ και 3 μήνες σε εξορία και εγκατάλειψη από τους γονείς τους». Τονίζει ότι την συνέλαβαν και την κατηγόρησαν «χωρίς καμία απόδειξη, χωρίς κανένα στοιχείο, απλά και μόνο γιατί είναι γυναίκα μου».

 Το ίδιο αναφέρει και για τους υπόλοιπους προφυλακισθέντες, λέγοντας ότι προφυλάκισαν την κόρη του και άλλους 7 «αθώους πολίτες  με  μόνο τους αμάρτημα ότι ήταν γνωστοί μου».

Τέλος, ο κ. Τσοχατζόπουλος, ερωτηθείς  να σχολιάσει την σημερινή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, απαντά μεταξύ άλλων ότι «είναι ευθύνη των ηγεσιών των δύο κομμάτων τα τελευταία τρία χρόνια γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ