ΣΥΡΙΖΑ: Σεξιστικές και ανθρωποφαγικές οι επιθέσεις εναντίον της Νοτοπούλου

Σκληρή ανακοίνωση με αποδέκτη και τη ΝΔ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή “τις σεξιστικές, ανθρωποφαγικές επιθέσεις εναντίον της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Κ. Νοτοπούλου“, οι οποίες “εκχυδαΐζουν συνολικά την πολιτική αντιπαράθεση και το δημόσιο διάλογο, συντηρούν και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα και πατριαρχικές αντιλήψεις”.

“Το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη έχει μεταλλαχτεί τόσο πολύ σε ένα ακροδεξιό μόρφωμα που μπορούμε να υποθέσουμε ότι, αν δεν ενορχηστρώνει την εκστρατεία λάσπης, σίγουρα αισθάνεται άνετα με αυτήν”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά:

“Οι τελευταίες σεξιστικές, ανθρωποφαγικές επιθέσεις εναντίον της νέας υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης και οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και σε νεοφασιστικές ιστοσελίδες πρέπει να βρουν την αντίθεση όλου του πολιτικού κόσμου. Και αυτό γιατί οι επιθέσεις αυτές εκχυδαΐζουν συνολικά την πολιτική αντιπαράθεση και το δημόσιο διάλογο, συντηρούν και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα και πατριαρχικές αντιλήψεις.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Ν.Δ. δεν παίρνουν αποστάσεις από αυτή την αθλιότητα. Φαίνεται ότι το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη έχει μεταλλαχτεί τόσο πολύ σε ένα ακροδεξιό μόρφωμα που μπορούμε να υποθέσουμε ότι, αν δεν ενορχηστρώνει την εκστρατεία λάσπης, σίγουρα αισθάνεται άνετα με αυτήν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ