Ραγκούσης στον Realfm 97,8: Η εξέλιξη του χώρου της Κεντροαριστεράς περνάει και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ

“Η απόφαση να μην είμαι πια στο Κίνημα Αλλαγής δεν ήταν δική μου, ήταν της κ. Γεννηματά, η οποία στις 3 Ιουλίου, με έναν απρεπέστατο για την προσφορά μου στον χώρο τρόπο έδωσε εντολή σε κάποιον βοηθό της και εξέδωσε μία ανακοίνωση προσβλητική”, είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Εάν η σημερινή ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δεν είχε πει όχι στην απλή αναλογική, στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν είχε χαρακτηρίσει το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία καθώς και εάν δεν είχε ταυτιστεί πλήρως με την εκλογική στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, ζητώντας εκλογές εδώ και τώρα για να βγει ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης το συντομότερο δυνατό Πρωθυπουργός σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εγώ δεν θα είχε επανατοποθετηθεί, ούτε θα είχα εκφράσει κριτική” δήλωσε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε:

“Εγώ θεωρώ θετικό για τη χώρα ότι επήλθε αυτή η συμφωνία στις Πρέσπες, θεωρώ πολύ θετικό για την χώρα ότι τελείωσε το μνημόνιο χωρίς άλλες καθυστερήσεις δήθεν διαπραγματεύσεων και η χώρα πέτυχε μία νέα ρύθμιση του δημόσιου χρέους… Η δική μου η θέση είναι ιστορικά συνδεδεμένη με μεγάλες αποφάσεις που λήφθηκαν αναγκαστικά το 2009-2010 για να μείνει η χώρα στο ευρώ. Εγώ δεν μπορώ την ώρα που η χώρα βγαίνει στο μεταμνημονιακό ξέφωτο, βγαίνει με όρους υγιείς πλεονασματικούς, την ώρα που η χώρα επιτυγχάνει τη συμφωνία των Πρεσπών, να κάνω ότι δεν τα βλέπω”.

Στο ερώτημα εάν είναι ειλημμένη η απόφαση στον χώρο του Κινήματος Αλλαγής για συνεργασία με τη ΝΔ ο κ. Ραγκούσης σημείωσε μεταξύ άλλων:΄“Εγώ πιστεύω ότι αυτό αποδεικνύεται, δεν το ισχυρίζομαι. Αποδεικνύεται από αυτά τα ‘όχι’ και τα ‘ναι’ τα οποία έχει ήδη δώσει η κ. Γεννηματά. Υπάρχει ειλημμένη απόφαση. Ο βασικός λόγος που δεν θέλουν να παραδεχτούν κατά τη γνώμη μου ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και που επιμένουν στην ψευδή άποψη ότι δεν έχουμε περάσει στη μεταμνημονιακή εποχή είναι γιατί κατά βάθος θέλουν βάσει αυτού να στηρίξουν τις μνημονιακές πολιτικές συμμαχίες και μετά στην επόμενη βουλή. Ήδη συνεργάζονται με τον κ. Μητσοτάκη”.

Ερωτηθείς εάν βλέπει την εξέλιξη του χώρου της κεντροαριστεράς να περνά μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός απάντησε μεταξύ άλλων: “Εγώ βλέπω ότι περνάει και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί βλέπω την κίνηση που κάνει η εκλογική βάση, οι προοδευτικοί πολίτες. Η επιλογή, οι προοδευτικοί πολίτες να είναι συσπειρωμένοι γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι το 2009 ήταν δικοί μας ψηφοφόροι, δεν είναι δική μου επιλογή, ούτε εγώ τους έστειλα εκεί… Εγώ είμαι μπλεγμένος στην υπόθεση που λέγεται προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία ενωμένη μεγάλη προοδευτική παράταξη, είμαι ήδη μπλεγμένος το έχω πει δημόσια, δεν κρύβω τίποτα… Εγώ δεν θέλω να αλλάξω παράταξη, εγώ θέλω να μείνω μέλος της προοδευτικής παράταξης και θέλω να είμαι μαζί με αυτόν τον κόσμο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ