Δανέλλης: Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να συνεργαστεί με την ΝΔ – Δεν ισχύει το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να συνεργαστεί με την ΝΔ. Δεν ισχύει το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης αν συνεχίσει την πορεία προσαρμογής στην πραγματικότητα και αυτοκριτικής. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει διάλογος μετά τις εκλογές. Τότε θα κληθούμε να απαντήσουμε στα διλήμματα των συνεργασιών. Ο πρωθυπουργός έχασε μια ευκαιρία στην Ιθάκη, γιατί δεν έκανε αυτοκριτική, για το πρώτο εξάμηνο του 2015» ανέφερε ο Σπύρος Δανέλλης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

«Πρέπει να εξαντλήσουμε την προσπάθεια να κατέβουμε αυτόνομα στις εκλογές. Αλλά πρέπει να δούμε αν το θέλει κι ο κόσμος. Αν δεν υπάρχει τέτοια δυναμική τότε δεν μπορούμε να ματαιοπονούμε. Το συνέδριο θα είναι καθοριστικό. Προσωπικά τάσσομαι σαφώς στον προοδευτικό χώρο και δεν πιστεύω ότι αυτός μπορεί να ανασυσταθεί χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς» πρόσθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Κατά τον κ. Δανέλλη, «το πολιτικό μας σύστημα είναι βαθιά άρρωστο, είναι σε αποδρομή στο σύνολό του. Διακρίνεται από βαθιά ιδιοτέλεια που αγνοεί το δημόσιο συμφέρον. Αν μπορούμε να απομακρυνθούμε από την κομματική ιδιοτέλεια θα είναι πολύ καλό γιατί θα πρέπει να συνεννοηθούμε για τη μεταμνημονιακή πραγματικότητα, πώς θα δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις και για άλλα πολλά”. Η θέση του είναι “μακριά από μέτωπα αλλά με συγκεκριμένες απόψεις και προσεγγίσεις. Η απολιτίκ θέση ότι δεν υπάρχει αριστερά-δεξιά δεν ισχύει. Πρέπει. να παρακολουθούμε και αυτά που γίνονται στην ευρώπη. Πρέπει να απομακρυνθούμε από την πόλωση, παρόλο που προκαλεί συσπειρώσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ