Σκρέκας: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα την τροπολογία για τις κατεδαφίσεις

«Οι ενστάσεις της ΝΔ βρίσκονται στην υποκριτική προσπάθεια της κυβέρνησης να αποποιηθεί των ευθυνών της για την τραγωδία στο Μάτι και να μετατοπίσουν την ατζέντα και την κουβέντα στο θέμα των αυθαιρέτων. Αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός που ταλανίζει τη χώρα αλλά δεν είναι αυτό που προκάλεσε την τραγωδία στο Μάτι» ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή του Γιώργου Παγάνη και της Ελισάβετ Σαλαμάρα.

«Σας υπενθυμίζω ότι δύο υπουργοί της κυβέρνησης τον Φεβρουάριο του 2015 δύο φορές προσπάθησαν και πέτυχαν την αναβολή κατεδάφισης αυθαιρέτων» πρόσθεσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ.

«Δεν μπορεί μονίμως επί τριάμισι χρόνια να κατηγορείς τους άλλους για ότι κακό έχει γίνει στη χώρα και από την άλλη να αποδεικνύεται με έγγραφα ότι με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας είναι εκείνη που εμπόδισε να κατεδαφιστούν αυθαίρετα» σημείωσε.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα μια τροπολογία που θα επισπεύσει κατεδαφίσεις, όταν αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.639 αμετάκλητες, τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης που μπορούσαν εδώ και τρία χρόνια να έχουν εκτελεστεί και δεν εκτελέστηκαν επειδή οι σημερινοί υπουργοί της κυβέρνησης το εμπόδισαν. Προσπαθούμε να δείξουμε την υποκρισία της κυβέρνησης. Όποιος δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του να πάει σπίτι του» επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ ενώ κατέληξε λέγοντας πως «είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες, να μην μιλάμε για αυθαίρετα αυτές τις στιγμές».

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ