Σάλος με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε συνέντευξη στα σλαβικά – Τι απαντά ο ίδιος – ΒΙΝΤΕΟ

“Έδωσα συνέντευξη στην DW και μίλησα στην τοπική διάλεκτο που μέχρι τα 9 μου χρόνια ήταν η μόνη γλώσσα που γνώριζα” δήλωσε ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σέλτσας, στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon.

“Δεν έχω δηλώσει ποτέ Μακεδόνας, αν το δήλωνα αυτό θα ήμουν σε άλλο κόμμα. Απλώς είμαι ο μοναδικός βουλευτής που μιλάει τη γλώσσα, την οποία μιλήσαμε, όταν έδωσα τη συνέντευξη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αν η γλώσσα είναι ποινικό αδίκημα… Μπορείτε να προστρέξετε στους νόμους του Μεταξά, όπου αυτή η γλώσσα έδωσε πολύ πόνο στην περιοχή μας, άνθρωποι εκδιώθηκαν. Δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι εθνικά Μακεδόνας και δεν έχω κανένα πρόβλημα αν το δήλωνα να το παραδεχθώ. Η γλώσσα που έδωσα συνέντευξη είναι προφορική, δεν γνωρίζω γραφή και ανάγνωση. Δεν μπορώ να αποδώσω εγώ θέματα λεπτά όπως η ιθαγένεια, εθνότητα σε αυτή τη γλώσσα” τόνισε.

“Δεν διστάζω να πω τη γνώμη μου. Φοράω παντελόνια, είμαι παντελονάτος και αν έλεγα κάτι για εθνική ταυτότητα, θα το παραδεχόμουν. Δεν είπα τίποτε παραπάνω, είμαι περήφανος που μιλάω αυτή τη γλώσσα γιατί είναι η γλώσσα που μου έδωσε τα πρώτα μου βήματα μέχρι τα 9 μου χρόνια, μέχρι την πρώτη δημοτική. Υπάρχει μια τόσο καλή συμφωνία και για τους δύο λαούς να μην την χαραμίσουμε” συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του κ. Σέλτσα στην DW:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ