Κανέλλη: Ο Ερντογάν θα αξιοποιήσει τυχαία γεγονότα για ένα θερμό επεισόδιο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Λιάνα Κανέλλη, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. «Ο Ερντογάν θα αξιοποιήσει θρησκευτικά, μειονοτικά, τυχαία — όπως οι δύο στρατιωτικοί στον Έβρο– γεγονότα, για ένα θερμό επεισόδιο, όταν τη φέρει σε θέση ισχύος», ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Η κ. Κανέλλη εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη και υποτίμησε το συμβάν με τους δύο στρατιωτικούς και γι’ αυτό «χάθηκε πολύτιμος χρόνος», ωστόσο τόνισε ότι «τώρα, σημασία έχει να προστατευτούν οι δύο κρατούμενοι στρατιωτικοί και φυσικά, και δικονομικά και πολιτικά», «να μην στοχοποιηθούν, αλλά να μη φύγει λεπτό το μάτι μας από πάνω τους».

Εξάλλου, αναφορικά με τη βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, επεσήμανε ότι θα είναι «προπομπός σημαντικότερων επιχειρήσεων» και συμπλήρωσε: «όσο βαθύτερα εμπλεκόμαστε στους σχεδιασμούς του Ευρωατλαντικού Συμφώνου, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να πληρώνουμε κυριολεκτικά τα κερατιάτικα της προστασίας».

Σχετικά με την έξοδο από το Μνημόνιο που προαναγγέλλει η κυβέρνηση, η κ. Κανέλλη σχολίασε: «Πόρτα ανοίγει, πόρτα κλείνει».

Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν «όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος ξεμείνουν από κωλοτούμπες και πάρουν και τις κατάλληλες οδηγίες από τους υποστηρικτές και συμμάχους τους ή καταρρεύσουν οι ευκαιρίες για εκμετάλλευση των εντυπώσεων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ