Νέος «πονοκέφαλος» στους ΑΝΕΛ: Ο Παπαχριστόπουλος συμφωνεί με τον Φίλη για τα Θρησκευτικά – ΒΙΝΤΕΟ

«Εγώ συμφωνώ με τον Νίκο Φίλη, στο ζήτημα των βιβλίων των Θρησκευτικών», τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ. Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαχριστόπουλος «σέβομαι την απόφαση του ΣτΕ. Άλλο σέβομαι, άλλο έχω δικαίωμα να την κριτικάρω. Προσωπική μου άποψη».

Παράλληλα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, εμφανίστηκε αντίθετος με την αθωωτική απόφαση για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο. «Διαφωνώ με αυτό που έγινε στην Αιγιάλεια. Νομίζω ότι είναι ακραίες οι θέσεις του και σας μιλά ένας άνθρωπος που είναι χριστιανός ορθόδοξος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με ανακοίνωση που εξέδωσε τάχθηκε υπέρ της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “ο σεβασμός στην πίστη και την παράδοση του Ελληνισμού δεν αποτελεί συντήρηση”.

“Η απόφαση του ΣτΕ για τις αλλαγές στη διδασκαλία των θρησκευτικών επιβεβαιώνει τα αυτονόητα, καθώς η παιδεία, κατά το Σύνταγμα, αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους που ως σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων. Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στις συγκεκριμένες αλλαγές, που εκτός των άλλων είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικές και προκαλούν σύγχυση στους μαθητές”, υπενθυμίζει και υποστηρίζει η ανακοίνωση, καταλήγοντας: “Και εφόσον φαίνεται ότι και τα αυτονόητα πρέπει να λέγονται, θυμίζουμε ότι ο σεβασμός στην πίστη και την παράδοση του Ελληνισμού δεν αποτελεί συντήρηση και οπισθοδρόμηση, αλλά υπηρετεί το Έθνος και το λαό, όπως και τον πολιτισμό αυτού του τόπου” ανέφερε συγκεκριμένα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ