Φίλης στον Realfm 97,8: Η απόφαση του ΣτΕ είναι ζηλωτική

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργόςΝίκος Φίλης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Το Σύνταγμα δεν λέει πουθενά ότι πρέπει να διαπαιδαγωγούμε ορθόδοξα παιδιά” τόνισε. “Το Σύνταγμα δεν είναι αντιδραστικό, βεβαίως έχει ένα θέμα που αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους και στο πλαίσιο αυτών, των κατά τη γνώμη μου σχέσεων που πρέπει να αλλάξουν, στο πλαίσιο των σημερινών σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, η απόφαση του ΣτΕ είναι off. Είναι παρερμηνεία του Συντάγματος, διότι λέει ότι το Σύνταγμα ορίζει πως πρέπει να διαπαιδαγωγούμε στην Ορθοδοξία τα παιδιά στα σχολεία. Δεν ισχύει αυτό” συμπλήρωσε.

Το σχολείο δεν έχει υποχρέωση να είναι κατηχητικό για τα παιδιά” ανέφερε. “Η απόφαση είναι ζηλωτική διότι η Ιερά Σύνοδος όταν είδε και απόειδε αναγκάστηκε να συμφωνήσει με τα νέα προγράμματα επί υπουργείας Γαβρόγλου. Τώρα τι θα κάνει το ΣτΕ θα γίνει ακόμα πιό ζηλωτής και θα αποφασίσει ότι η Ιερά Σύνοδος δεν ξέρει σε τι συμφώνησε;” είπε ο κ. Φίλης.

“Κανείς δεν θέλει σύγκρουση με την Ιεραρχία, θέλουμε διακριτούς ρόλους. Άλλη η δουλειά της Πολιτείας και άλλη της Εκκλησίας. Δεν είναι δουλειά της Εκκλησίας να διοργανώνει συλλαλητήρια για να επηρεάσει την εξωτερική πολιτική της χώρας” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ