Η «απειλή» Τσίπρα σε Ερντογάν!

Του Βασίλη Σκουρή

Εντονο παρασκήνιο πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου, συνόδευσε την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

«Ή θα έχουμε πρόοδο στα ελληνοτουρκικά εντός του 2018 ή χάνεις τον τελευταίο σου υποστηρικτή στην Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε μάλιστα σε κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο Πρόεδρο, για να προσθέσει: «Ταγίπ, πάρ’ το χαμπάρι. Μόνο εμάς έχεις σύμμαχο στην Ευρώπη. Μην πυροβολείς τα πόδια σου!».

«Σου απέδειξα πόσο ειλικρινής είμαι. Θέλω στη Θράκη να μη δημιουργήσεις πρόβλημα. Θα είναι σε βάρος σας», του συνέστησε στο επίσημο δείπνο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Η αλήθεια είναι πως η Αθήνα αιφνιδιάστηκε από την ένταση με την οποία ο Τ. Ερντογάν έθεσε το θέμα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, αλλά και από την «ιεράρχηση» των τουρκικών διεκδικήσεων που έθεσε μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Αθήνα, άλλωστε, είχε αποφασίσει να μην αφήσει αναπάντητα τα όσα υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος στη συνέντευξή του για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ενώ το Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός «κάλυψαν» τον Πρ. Παυλόπουλο από -περιθωριακές- επιθέσεις ότι υπήρξε «επιθετικός» απέναντι στον Τ. Ερντογάν.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ