Νέα πρόεδρος της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά

Με ποσοστό 56,97%, έναντι 43,03% του Νίκου Ανδρουλάκη, και με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής διαδικασιών και Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος, η κ. Γεννηματά προηγείται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει υψηλά ποσοστά και στην Αττική.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά τη ροή της ψηφοφορίας

Την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνεχάρησαν οι: Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Θανάσης θεοχαρόπουλος, καθώς και οι συνυποψήφιοί της στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έγινε στη Γερμανία έχουν ως εξής:

Πόλη Γεννηματά-Ανδρουλάκης – Λευκά/άκυρα

Stuttgart 71 41 1

München 71 32 1

Offenbcah 64 13 1

Köln 37 10 1

Berlin 45 15 1

Wuppertal 28 18

Düsseldorf 20 26 1

Στη Μελβούρνη ψήφισαν 41 άτομα. Η κ. Γεννηματά συγκέντρωσε 38 ψήφους και ο κ. Ανδρουλάκης 3.

Στις Βρυξέλλες ψήφισαν 150 με τον ευρωβουλευτή να έχει 89 ψήφους και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ 54. Τα λευκά ήταν 6, ενώ τα άκυρα 1.

Στην Κύπρο η Φ. Γεννηματά απέσπασε 64 ψήφους , ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης 51.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε ότι “όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Γεννηματά:

“Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες.

Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα.

Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες.

Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.

Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή”.

Τη δέσμευσή του να συμβάλει στην ενότητα του νέου πολιτικού φορέα εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, παράλληλα με τα συγχαρητήριά του προς την Φώφη Γεννηματά για τη νίκη τηςστις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

“Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης. Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω από όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική. Υπόσχομαι το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας”, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

“Η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη. Να ηγηθεί του κοινού μας εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης”, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά το αποτέλεσμα του β′ γύρου των εκλογών, για τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

“Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς μέσα από ανοιχτές μαζικές διαδικασίες. Η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη”, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και προσθέτει:

“Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διερ­γα­σί­ες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχε­τι­σμών στην χώρα. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί συνεχίζεται”.

Στο Ηράκλειο ψήφισε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Ο προοδευτικός πολίτης θέλει να πορευτούμε με βάση τις αλήθειες και όχι τα πολλά και μεγάλα ψέματα τα οποία επέτειναν, εμβάθυναν την κρίση και σκέπασαν τα πραγματικά αίτια της κρίσης», έιπε ο κ. Παπανδρέου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκλογική διαδικασία είναι μήνυμα ενότητας και συλλογικής ανασύνταξης του χώρου, για τις μεγάλες και βαθιές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης ψήφισε στο Εργατικό Κέντρο του Άργους , για την εκλογή ηγεσίας του νέου φορά της Κεντροαριστεράς.

Σε δηλώσεις του, ο υποψήφιος του πρώτου γύρου είπε: “Και θα κερδίσουμε, και θα νικήσουμε και την συντήρηση και τον λαϊκισμό. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που μας εμπιστεύτηκαν είναι το θεμέλιο της ενότητας μας και οι συλλογικοί εγγυητές της δυναμικής μας”.

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε και ο Κώστας Σημίτης, τονίζοντας προς όλες τις πλευρές ότι:«Η παραδοσιακή άποψη πως «οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν» δεν πρέπει να ισχύσει. Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας: Όλοι μαζί.»

Προκειμένου η προσπάθεια αυτή να έχει άμεση συνέχεια ο κ. Σημίτης τόνισε επίσης την ανάγκη “να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.”

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ