Λοβέρδος: Στημένη υπόθεση η Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος μετά την “Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας για τα έτη 1997-2014″, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Πριν από αυτή την Εξεταστική δεν φανταζόμουν ποτέ ότι η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία θα έφτανε σε τέτοιο έσχατο σημείο όχι μόνο πολιτικής αλλά και ηθικής εξαχρείωσης.

Συνάδελφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας, γιατί σε σας πλέον απευθύνομαι, δεν είχατε κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να αναφέρεστε σε μένα για το Ερρίκος Ντυνάν.

Όσον αφορά το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν από τα πεπραγμένα μου που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση γιατί έχουν αποτυπωθεί σε πρακτικά δημοσίων οργάνων και από τις απαντήσεις μου σ’ αυτήν εδώ την Επιτροπή ξεκαθάρισε ότι έκανα περισσότερα πράγματα από ότι οποιοσδήποτε άλλος για την σωτηρία του.

Και τώρα σχετικά με αυτή την Επιτροπή: Πρωθυπουργός και κυβερνητική πλειοψηφία στήσατε μία Επιτροπή και λέω στήσατε γιατί είναι σαφές ότι πρόκειται για στημένη υπόθεση και μάλιστα εκ του προχείρου καθαρά για πολιτικούς λόγους.

Στην προσπάθειά σας να ξεφύγετε από τα πολιτικά βάραθρα που σας έχει ρίξει η ανικανότητα, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία σας, τραυλίζετε ανυπόστατες ψευδοαιτιάσεις χρησιμοποιώντας τελείως αναξιόπιστους και αφερέγγυους μάρτυρες.

Και στο σημείο αυτό θα ήθελα να σταθώ και να σας κάνω την εξής απλή ερώτηση. Για τ’ όνομα του Θεού: Πώς αποτολμήσατε να βγάλετε από τα σκοτάδια και να φέρετε έναν άνθρωπο υπόδικο μπροστά σ’ αυτή την Επιτροπή της Βουλής για να κάνει τι; Να σας πει την αλήθεια; Ή να σας πει αυτά που εσείς θέλατε να σας πει;

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω βεβαίως αν για τη συγκεκριμένη μαρτυρία αξιοποιήσατε τις ειδικές τεχνικές γνώσεις που έχετε αποδείξει, σε ανάλογες δύο περιπτώσεις, πως διαθέτετε.

Αυτό όμως που είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά, γιατί σας παρακολούθησα από την αρχή μέχρι και σήμερα μέσα σ’ αυτή την Επιτροπή, διάβασα όλα όσα σπεύσατε να πείτε αναφορικά στην δική μου κατάθεση πριν καν ολοκληρωθεί αλλά και βίωσα σήμερα πώς αντιλαμβάνεστε τον σκοπό αυτής της διαδικασίας τόσο από πολλούς συναδέλφους της πλειοψηφίας όσο και από τον ίδιο τον Πρόεδρο, είναι τούτο:

Από την αρχή γνωρίζατε ότι αυτή η Επιτροπή δεν έχει κανένα απολύτως αντικείμενο για μένα και ότι από την αρχή έχετε προαποφασισμένο το τελικό σας πόρισμα.

Και αυτό το τελευταίο ξέρετε είναι το πιο επιβαρυντικό για σας γιατί αναδεικνύει τον βαθύ πολιτικό αμοραλισμό σας που σας έχει πωρώσει και σας έχει μεταβάλλει σε αδίστακτους θεσιθήρες. Ειλικρινά συνάδελφοι της πλειοψηφίας στα πρόσωπά σας βλέπω τον απόλυτο ηθικό ευτελισμό της Κυβέρνησης σας.

Μία μόνο οδός για να διασώσετε έστω και ελάχιστα ψήγματα από την πολιτική σας αξιοπρέπεια ανοίγεται από σήμερα μπροστά σας:

η κυβερνητική πλειοψηφία αυτής εδώ της Επιτροπής να μου ζητήσει συγγνώμη και να αποδεχτεί πως έκανα ότι είναι πολιτικώς δυνατό για να διασωθεί το Ερρίκος Ντυνάν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ