Πήρε «κεφάλια» η Φώφη στο ΠΑΣΟΚ και πάει σε έκτακτο συνέδριο – ΒΙΝΤΕΟ

Την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ασκώντας δριμεία κριτική σε όσους υπονομεύουν την προσπάθεια για την ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Το Συνέδριο θα εκλέξει νέα Κεντρική Επιτροπή και με απόφαση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συγκροτείται Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που θα έχει την ευθύνη για το σύνολο των αποφάσεων, οι οποίες αφορούν στο συνέδριο και παράλληλα θα έχει δική της γραμματεία και συντονιστή.

Οι αρμοδιότητες του σημερινού γραμματέα του κόμματος, Στέφανου Ξεκαλάκη περνούν στα «χέρια» του συντονιστή της ΚΟΕΣ, οι αρμοδιότητες του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ και οι Αρμοδιότητες της ΕΚΑΠ σε επιτροπή της ΚΟΕΣ.

«Σέβομαι την διαφορετική άποψη και την διαφωνί»α τόνισε και επεσήμανε απευθυνόμενη προς τους διαφωνούντες ότι «χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις οι οποίες χρειάζονται καθαρούς ανθρώπους, καθαρές συνειδήσεις και καθαρές απαντήσεις».

Σύμφωνα με την κα. Γεννηματά το συνέδριο θα αποφασίσει για τον οδικό χάρτη προς τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς και θα εκλέξει νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Όσον αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις η κα Γεννηματά ενόψει του β’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών δήλωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστηρίζει την νίκη του Μακρόν απέναντι στην ακροδεξιά κάνοντας λόγο για νίκη της Δημοκρατίας και της Ευρώπης.

Τέλος, αναφερόμενη στην κυβερνητική πολιτική έκανε λόγο για νέα αδιέξοδα, την ώρα που οι πολίτες με την εξοντωτική υπερφορολόγηση αδυνατούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Από τη συνεδρίαση απουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ επίσης δεν συμμετείχαν οι διαφωνούντες από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ2:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ