Κεφαλογιάννης: Η ήττα της Χίλαρι αποτελεί σε έναν βαθμό αποδοκιμασία της πολιτικής Ομπάμα

«Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο ισχυρές, που νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζονται από την εκλογή του κ. Τραμπ» τόνισε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι αυτό που θα δούμε το επόμενο διάστημα, κι αυτό το οποίο περιμένουμε εμείς, είναι, επειδή ακριβώς ο κ. Τραμπ δεν είχε εκδηλώσει τις απόψεις του για θέματα εξωτερικής πολιτικής –ελάχιστα πράγματα είδαμε στην προεκλογική περίοδο απ’ την πλευρά του στρατοπέδου του κ. Τραμπ- οι επόμενοι τρεις – τέσσερις, ίσως και παραπάνω μήνες, να είναι μία περίοδος ενδεχομένως και απομονωτισμού από πλευράς της Αμερικής, μέχρι να διαβάσει το διεθνές σκηνικό και να μπορέσει η καινούργια διοίκηση στην ουσία να ακολουθήσει τη στρατηγική της δική της».

Και συνέχισε λέγοντας ο κ. Κεφαλογιάννης: «Εγώ θεωρώ ότι σε πολλά από τα ζητήματα τα οποία αναφέρθηκε προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ, ενδεχομένως να δούμε και μεταβολή των θέσεών του».

Αναφερόμενος στην ήττα της Χίλαρι Κλίντον, ο ίδιος σημείωσε ότι «σε έναν βαθμό αποτελεί και μια αποδοκιμασία της πολιτικής Ομπάμα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ