Απειλεί και εκβιάζει ο Ερντογάν για το Κυπριακό

Του Βασίλη Σκουρή

Σε ιδιαίτερα δύσκολο γεωπολιτικό πεδίο πραγματοποιείται η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, καθώς, μεταξύ άλλων, η Τουρκία εξαπολύει απειλές περί προσάρτησης των Κατεχόμενων σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί λύση του Κυπριακού!

Οι απειλές της Αγκυρας, που αποκαλύπτει σήμερα η Realnews, κατατέθηκαν και στο τραπέζι του διαλόγου που γίνεται στη Λευκωσία από τουρκοκυπριακά στελέχη! Η Αθήνα κατ’ αρχάς εκτιμά πως η τουρκική κυβέρνηση πιέζει και με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη στη διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού.

Δεν αποκλείει όμως το ενδεχόμενο η Αγκυρα -μετά και τις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν που αμφισβητεί συνεχώς πλέον τη Συνθήκη της Λωζάννης, επαναφέροντας θέματα εδαφικής κυριαρχίας και αλλαγής συνόρων- η Άγκυρα να εννοεί τις απειλές αυτές που εκτοξεύει παρασκηνιακά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζονται, μάλιστα, για ένταση των πιέσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον διεθνή παράγοντα το επόμενο διάστημα για επίλυση του Κυπριακού, ενώ ανησυχούν σφόδρα μήπως οι πρωτοβουλίες για το χρέος που θα αναπτύξει ο Πρόεδρος Ομπάμα με την επίσκεψή του σε Αθήνα και Βερολίνο συνδυαστούν με το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα, ως γνωστόν, επιδιώκει να κλείσει την -κατά γενική ομολογία επιτυχημένη- θητεία του στον Λευκό Οίκο συνδέοντας το όνομά του με μια μεγάλη επιτυχία, όπως είναι η επίλυση του Κυπριακού, γεγονός που διακαώς επιθυμεί για τον εαυτό του και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν. 

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι θα θέσει το θέμα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μάλιστα, στις Βρυξέλλες, συζήτησε επί μακρόν με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη τη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής, αλλά και τις επόμενες κινήσεις τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Όταν γίνουμε κυβέρνηση τα σύνορα θα φυλαχτούν – ΒΙΝΤΕΟ

Την Πέμπτη στο Άγιον Όρος ο Μητσοτάκης – Θα διανυκτερεύσει στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας

Νέα επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ