Δραγασάκης: Πρέπει να προετοιμαστούμε ακόμη και για κλείσιμο των συνόρων - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 10/02/2016 - 21:04

Τελευταία δημοσίευση: 10/02/2016 21:04Πολιτική

Δραγασάκης: Πρέπει να προετοιμαστούμε ακόμη και για κλείσιμο των συνόρων - ΒΙΝΤΕΟ

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Πρέπει να προετοιμαστούμε ως κοινωνία να αντέξουμε ακόμα και αν παρθούν αποφάσεις οι οποίες δεν είναι αυτές που πρέπει να είναι» ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης για το προσφυγικό.

«Υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορά μας. Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία. Αν η Τουρκία ενταχθεί σε έναν σχεδιασμό και κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει, τότε οι πιέσεις θα μειωθούν και το πρόβλημα θα γίνει διαχειρίσιμο. Αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί τότε πρέπει να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη» τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και συνέχισε:

«Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυνάμεις που ακολουθούν μία λογική ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του θέματος. Δυστυχώς ακούγονται και φωνές από ορισμένες χώρες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ευρώπη έχει και κάποια κεκτημένα, τα οποία αν αρνηθούμε τότε θα πάμε σε χειρότερες καταστάσεις για όλους».

«Πρέπει ως κοινωνία να προετοιμαστούμε για όλα ακόμα και για κλείσιμο συνόρων. Κλείσιμο συνόρων δεν θα σημαίνει έξοδος από τη Συνθήκη Σένγκεν . Μιλάμε για ένα ακραίο σενάριο που για κάποιους μήνες ενδεχομένως να πρέπει να διαχειριστούμε μία κατάσταση όπου θα έχουμε 50.000-60.000 πρόσφυγες.  Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε και εμείς και η Ευρώπη είναι να βγει εκτός ελέγχου αυτό το πρόβλημα» υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

 

Διαβάστε επίσης:

Δραγασάκης: Δεν υπάρχουν άλλα μέτρα στο τραπέζι - ΒΙΝΤΕΟ

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (1)
 • ΠαναγιώτηςΤετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, 22:08
  Ο ελληνικός πλούτος των 100 τρις $ ή 88, 8 τρις € οφείλουμε να διατεθεί υπέρ της ισχύος της χώρας μας και των στρατηγικών της επιδιώξεων στο διεθνές γίγνεσθαι, σε ευθυγράμμιση με τον αληθινά οικουμενικό της χαρακτήρα και πάντοτε με γνώμονα το ελληνικό και μόνο συμφέρον.
  Ο πλούτος των 88, 8 τρις € των Ελλήνων δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί με αφορμή το ασφαλιστικό και την δυναμίτιση του προγράμματος με τους δανειστές που εγγενώς προδιαγράφει, για την κάλυψη του ανοίγματος των 55 τρις € από την επικείμενη χρεωκοπία της Deutsche Bank, μέσω της υποθήκευσης του ελληνικού πλούτου των συμβάσεων των μνημονίων.
  Η μνημονιακή μας υποχρέωση για την επίδειξη μέτρων για την 30ετή βιωσιμότητα του ασφαλιστικού είναι αδύνατον να επιδειχθεί και να αξιολογηθεί θετικά μέσω των σχεδίων των αιματηρών εισφορών, αλλά μόνο μέσω της οργάνωσης και δρομολόγησης των στρατηγικών ανάπτυξης και μάλιστα χωρίς νέα δανεικά.
  Για άλλη μια φορά, το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο και τούτο δεν οφείλεται σε ανικανότητα πρόγνωσης.
  Τελικά, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο με τον πιο συμφέροντα τρόπο.
  Ασφαλιστικό, προσφυγικό, η χρεωκοπία της γερμανικής τράπεζας συνδέονται ίσως και με μια εκβιαστική στρατιωτική επιδρομή της Τουρκίας στα σύνορά μας.
  Ας είναι έτοιμοι οι σύμμαχοί μας και όσοι επιθυμούν την γεφυροποιό δύναμη της Ελλάδος να συντρέξουν. Άλλωστε, ορισμένα εγκλήματα καθώς και αστοχίες οφείλεται να τιμωρούνται, ακόμα και καθυστερημένα.