Μητσοτάκης: Αν δεν γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα είναι προσωπική εξυπηρέτηση στον Τσίπρα

«Η ΝΔ επιμένει στην τήρηση του Συντάγματος» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και συνέχισε λέγοντας:

«Το Σύνταγμα λέει, και διαβάζω άρθρο 37 παράγραφος 3, ότι αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων. Τους καλεί σε σύσκεψη και είναι απαραίτητο να γίνει αυτή η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών –όχι κατ’ ανάγκη για να διαπιστωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή. Τους καλεί για να συζητήσουν τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Διότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση, αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, έχει σημασία. Έχει σημασία ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών. Έχει σημασία ποιος θα είναι υπουργός Παιδείας όταν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου, και ξέρουμε τι τεράστιες δυσκολίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη στελέχωση της εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια αυτή η σύσκεψη πρέπει να γίνει.

Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο και δεν εξαρτάται η εφαρμογή του Συντάγματος από τη βούληση του αρχηγού του εκάστοτε κόμματος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση να τηρήσει το Σύνταγμα και να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να κάνει μια μεγάλη εξυπηρέτηση προσωπικά στον κ. Τσίπρα».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι κερδίζει ο κ. Τσίπρας από αυτό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απάντησε ότι:

«Ο κ. Τσίπρας είναι σαφές ότι δεν θέλει να μπει καθόλου στο κάδρο της συζήτησης με τους πολιτικούς αρχηγούς. Διότι του είναι μια δυσάρεστη συζήτηση αυτή. Διότι ο κ. Τσίπρας προκάλεσε τις εκλογές και όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκλογές αυτές είναι αχρείαστες εκλογές. Γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να προκύψει πολιτική λύση από την υφιστάμενη βουλή. Αυτό λοιπόν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να αναδεικνύεται ως θέμα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ