Δύο νέες μηνύσεις για το Plan b του Βαρουφάκη

Της Άννας Κανδύλη

Δύο μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν πριν από λίγο στον Άρειο Πάγο, σε σχέση με το plan Β του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η μία υπογράφηκε από πέντε δικηγόρους και αφορά την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων για τα οποία ζητείται να διερευνηθεί αν έχουν διαπράξει σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ άλλων παράβαση καθήκοντος, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή συμμορίας σε σχέση με τους χειρισμούς τους για το νόμισμα.  Οι δικηγόροι που την υπογράφουν είναι οι: Αντώνης Βγόντζας, Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου.

Η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά η οποία στρέφεται κατά του Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή το Plan B όπως είδε το φως της δημοσιότητας, από δημοσιεύματα και το ηχητικό. Κατατέθηκε από τον δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο και ζητείται να διερευνηθούν τυχών ποινικές ευθύνες για κακουργηματική παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Βαρουφάκη

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δικογραφία με τις μηνυτήριες αναφορέςτου επικεφαλής του κόμματος Τελεία Απόστολου Γκλέτσου και του δικηγόρου Παναγιώτη Γιαννόπουλου, κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Αναλυτικά:

“Προς

Την Κα Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

δια του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σας διαβιβάζουμε, από υπηρεσιακή υποχρέωση, τις α) με αριθμό πρωτ. 3328/21-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Απόστολου Γκλέτσου του Ευσταθίου, Δημάρχου Στυλίδας και Προέδρου του Πολιτικού Κόμματος με την επωνυμία «Τελεία», κατοίκου Στυλίδας, μετά των συνημμένων σ’ αυτήν είκοσι έξι (26) εγγράφων, β) με αριθμό πρωτ. 3348/22-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου, Δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου Αθηνών, μετά των συνημμένων σ’ αυτήν έξι (6) εγγράφων, κατά του κ. Ιωάννη (Γιάνη) Βαρουφάκη του Γεωργίου, πρώην Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή, κατοίκου Αθηνών, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος και 1, 4 του Ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη Υπουργών», λόγω αρμοδιότητάς σας.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ευτέρπη Κουτζαμάνη”

Διαβάστε επίσης

Κλήση του Βαρουφάκη στην εξεταστική για τα μνημόνια ζητούν τέσσερις βουλευτές της ΝΔ

ΕΔΕ από την Σαββαΐδου για το plan b Βαρουφάκη – Αποστάσεις από Μαξίμου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ