Θεοδωράκης: Περιμέναμε μεγαλύτερη ειλικρίνεια από τον Πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ

«Το Ποτάμι θα είναι παρών στην τελευταία προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης με τους εταίρους», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή και πρόσθεσε:

«Δεν ζητάμε εκδίκηση, δεν ζητάμε δικαίωση. Θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πρόταση που θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των εταίρων μας. Αρκεί να έχουμε αποφασίσει να αφήσουμε πίσω τα παιχνίδια ρήξης και τα παιχνίδια χρεοκοπίας».

Αναφερόμενος στην ομιλία του Πρωθυπουργού και στα όσα είπε για την πρόταση των Θεσμών προς την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε:

«Παραξενεύομαι. Αναρωτηθήκατε πριν από λίγο αν είναι τρικ η πρόταση του κ. Γιούνκερ. Συνομιλείτε καθημερινά μαζί του, με την κυρία Μέρκελ. Εσείς θα πρέπει να μας δώσετε λοιπόν την απάντηση αν είναι τρικ αυτό που κάνουν οι εταίροι μας».

«Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι εσείς έχετε την ευθύνη αυτής της διαπραγμάτευσης. Δεν είστε ταχυδρόμος να μεταφέρετε ένα ερώτημα. Είστε ο Πρωθυπουργός που πρέπει να δώσετε εσείς τη δική σας ερμηνεία στις κινήσεις των Ευρωπαίων», είπε και συμπλήρωσε:

«Περιμέναμε, όχι μόνο εμείς, νομίζω όλος ο ελληνικός λαός, λίγες περισσότερες αλήθειες από τον Πρωθυπουργό, μεγαλύτερη ειλικρίνεια, σταράτα λόγια. Περιμέναμε να μας πει ότι πραγματικά έχουμε λίγες ημέρες μπροστά μας για να κάνουμε μία συμφωνία. Αν δεν κάνω λάθος κύριε Τσίπρα, ο χρόνος μας τελειώνει την 14η Ιουνίου. Μέχρι τότε η Ελλάδα πρέπει να έχει αποφασίσει. Μετά, δεν θα έχουμε τα περιθώρια να συνεννοηθούμε με τα κοινοβούλια άλλων κρατών».

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Κακιά στιγμή για την Ευρώπη η πρόταση των Θεσμών – ΒΙΝΤΕΟ

Σαμαράς προς Τσίπρα: Μην γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδος – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ