Βρούτσης: Στη ΝΔ ξορκίζουμε τις εκλογές

«Εξ ορισμού ξορκίζω και εγώ και η ΝΔ το θέμα των εκλογών» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν τυχόν συμφωνία θα φέρει και αλλαγές στα κόμματα της αντιπολίτευσης, απάντησε:

«Εγώ το αποσυνδέω το ένα από το άλλο. Απλούστατα αυτή την περίοδο που διανύουμε είναι μία κρίσιμη περίοδος για την Ελλάδα που πάνω απ’ όλα μπαίνει όχι το ζήτημα τι γίνεται στα κόμματα γιατί αυτό παρελκεί μπροστά στο συμφέρον της χώρας, αλλά το τι θα γίνει με τη συμφωνία. Διότι όπως σας είπα εξ ορισμού εξορκίζω και εγώ και η ΝΔ το θέμα των εκλογών. Από κει και πέρα το θέμα της συμφωνίας είναι ένα ανοικτό ζήτημα το οποίο θα δούμε και τι μέτρα θα έχει. Και τι επιπτώσεις θα έχει στον ελληνικό λαό. Και ας μην ξεχνάμε και κάτι και αν ακόμη υπάρξει συμφωνία –που το ευχόμαστε- η ιστορία δεν τελειώνει. Ουσιαστικά συνεχίζεται το μνημόνιο, είναι η 5η αξιολόγηση, θα έχουμε τα κλιμάκια της τρόικα-θεσμών τα οποία θα έρχονται και το κρίσιμο ζήτημα είναι ποιος θα τα εφαρμόσει».

Στο ερώτημα ποια συμφωνία θεωρεί θετική και ποια είναι τα προαπαιτούμενα για να την ψηφίσει στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης απάντησε:

«Σε γενικές γραμμές υπάρχει το e-mail Χαρδούβελη. Το κατασυκοφαντημένο. Η σημαία που υπήρξε προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ το οποίο επικράτησε ως μία πραγματική κατάσταση και βέβαια μετεκλογικά η ΝΔ δεν είπε ποτέ ότι δεν υπήρξε. Ήταν μία προσέγγιση η οποία είχε δει ανταπόκριση στα ζητήματα τα κυρίαρχα, τα δικά μου, που χειρίστηκα προσωπικά. Και στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό υπήρχε προσέγγιση και ταύτιση», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Λυπάμαι που σήμερα η κυβέρνηση σηκώνει την παντιέρα της αντίστασης σε επίπεδα κομματικού εγωισμού. Και για να γίνω και πιο συγκεκριμένος θεωρώ τεράστιο λάθος, διαπραγματευτικό, από την κυβέρνηση να σηκώνει αντίδραση στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις που είναι ο ορισμός της δικαιοσύνης και της διαφάνειας. Σηκώνει αντίρρηση στον τρόπο με τον οποίο θα υπολογίζεται ο κατώτατος μισθός στη χώρα και θέλει να επαναφέρει μία αυθαίρετη μορφή επαναφοράς του κατώτατου, ενώ υπάρχει ο νόμος 4176, ο πιο σύγχρονος νόμος στην Ευρώπη που τον συμφωνήσαμε με το ILO».

Συνέχισε δε λέγοντας ο πρώην υπουργός: «Με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα όταν θέλει ο κ. Σκουρλέτης, ονομάζω τον υπουργό τον συγκεκριμένο, αύριο θα είναι κάποιος άλλος, να θέλει να επαναφέρει το δικαίωμα της αρμοδιότητας να αποφασίζει για τις επιχειρήσεις να έχουν δικαίωμα να κάνουν ομαδικές απολύσεις, όταν αυτό το είχαμε τελειώσει το ζήτημα με το ανώτατο συμβούλιο εργασίας. Και την ίδια στιγμή να παραδίδει σε φοροκαταιγίδα το ΦΠΑ και να επαναφέρει πάλι τον φόρο αλληλεγγύης και μία σειρά από άλλους φόρους που ουσιαστικά θα ξαναβάλουν πολύ πιο βαθιά την Ελλάδα στην ύφεση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ