Αυτή είναι η πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Πρώτα οι συντάξεις και οι μισθοί

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική απόφαση ενώ με 95 ψήφους έναντι 75 απορρίφθηκαν τροπολογίες που κατατέθηκαν, ανάμεσα στις οποίες και η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Στην πολιτική απόφαση της ΚΕ τονίζεται πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία ενώ επισημαίνεται πως η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι της πληρωμής των δόσεων των δανείων.

«Τέσσερις μήνες τώρα, μέρα με τη μέρα, επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές που χάραξε ο ίδιος ο λαός στις 25 Γενάρη. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία», αναφέρει το κείμενο της απόφασης.

«Όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με τη φωτιά», υπογραμμίζεται στην πολιτική απόφαση ενώ προστίθεται ότι «αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων των δανείων. Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος».

Τέλος, το κείμενο καταλήγει αναφέροντας πως «η διολίσθηση στην 5η αξιολόγηση δεν έγινε και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά».

Διαβάστε επίσης:

Μητρόπουλος: Δύσκολο να περάσει η συμφωνία- ΒΙΝΤΕΟ

“Οχι” από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην προετοιμασία για δημοψήφισμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ