Βενιζέλος: Θα εκτροχιαστεί το τρένο αν πάμε σε δεύτερες εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα σε περίπτωση δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές, αν ‘φάμε’ το Φεβρουάριο θα έχει εκτροχιαστεί το τρένο», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως είναι ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «συνταγματικά η αβεβαιότητα δημιουργήθηκε επειδή η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τη νομιμότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί και να δεσμεύσει μακροχρονίως τη χώρα… Αυτό δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση, ανεβάζει τα επιτόκια, έχει επίπτωση οικονομική».

«Η Πορτογαλία έχει χειρότερα οικονομικά στοιχεία από την Ελλάδα, κι έχει απόδοση στα δεκαετή ομόλογα 1,04% και εμείς 11,5%. O κίνδυνος της χώρας, η πολιτική ανάλυση καθορίζει τα πάντα», είπε.

«Τελειώνει το μνημόνιο 31 Δεκεμβρίου… Τελείωσε το δάνειο, δεν υπάρχει άλλο, μας έχουν κρατήσει την τελευταία δόση του 1,8 δισ., υπάρχει μόνο το σκέλος του ΔΝΤ που είναι μικρό, έπρεπε να τελειώσουμε τη μετά μνημόνιο εποχή», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση άντεξε με το 8% του ΠΑΣΟΚ, και ψήφισε μέτρα πολύ σημαντικά, όπως η ρύθμιση των 100 δόσεων για να αναπνεύσει η αγορά. Η κυβέρνηση φρέναρε γιατί υπήρχε πολύ σοβαρό εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα», δήλωσε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως αποτελεί «έκπληξη και είναι καθοριστικό να λες ότι ‘δεν θα αποδεχθώ τις δεσμεύσεις και τις υπογραφές’».

Τέλος, άφησε αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εγώ μπήκα στο ΠΑΣΟΚ από το πανεπιστήμιο, από την κοινωνία, εγώ δεν είμαι του κομματικού σωλήνα και του μηχανισμού».

 

Δείτε τα βίντεο του ΣΚΑΙ:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ