Eπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Κουτζαμάνη μετά τις δηλώσεις του Σκουρλέτη

Eπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Κουτζαμάνη μετά τις δηλώσεις του Σκουρλέτη

Της Άννας Κανδύλη

Εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τις δηλώσεις  του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ψήφοι 180 βουλευτών για  την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η κυρία Κουτζαμάνη ζητά να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή  επικαλούμενος Κυριακάτικο δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

Η αναφορά αυτή του κ. Σκουρλέτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό  στούντιο και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία».

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Σκουρλέτης: Κουμπαράς από επιχειρηματίες για να βρεθούν οι 180 βουλευτές

Βούλτεψη: Ρεσιτάλ αθλιότητας σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βούλτεψη: Ο Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα του Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ