Ο Μηταράκης για το ΕΣΡ: φοβήθηκα μην πληρώσω κι εγώ πρόστιμο!

Ο Μηταράκης για το ΕΣΡ: φοβήθηκα μην πληρώσω κι εγώ πρόστιμο!

Ο υφυπουργός ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, μίλησε στον RealFm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για τις εξελίξεις στην οικονομία, τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και τα πρόστιμα του ΕΣΡ στον Real Fm.

«Πιστεύω στην ελεύθερη οικονομία και στην δυνατότητα των επιχειρήσεων να αναπτύξουν να διαφημίζουν και να προωθούν αυτό που προσφέρουν. Φοβήθηκα να πάρω τηλέφωνο για το ταξίδι στην Κρήτη, παρότι είμαι Χιώτης, για να μην φάω κι εγώ πρόστιμο!», σχολίασε ο υφυπουργός ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, τα πρόστιμα του ΕΣΡ στον Real Fm.

«Υπάρχει μια καθυστέρηση προσαρμογής των Ευρωπαίων στα νέα δεδομένα της Ελληνικής οικονομίας. Εκτός από το πρωτογενές πλεόνασμα, πολύ σημαντικό είναι και το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Το θέμα είναι, οι προβλέψεις που θα γίνουν από την τρόικα σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση για τα επόμενα δύο χρόνια, να αντικατοπτρίζει τα νέα δεδομένα», σχολίασε ο κ. Μηταράκης σχετικά με τις αντιφατικές δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων και συνέχισε:

«Θα είναι μια σκληρή διαπραγμάτευση. Η Ελλάδα πατάει στα πόδια της, έχει διαπραγματευτική δύναμη, ζητάει πράγματα και αυτό δημιουργεί ένα πιο δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

«Οι ευρωεκλογές είναι μεγάλο θέμα. Και αυτό που με ανησυχεί είναι ότι αναμένονται αντιευρωπαϊκές δυνάμεις να πάρουν θετικά αποτελέσματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ