Κουτσούμπας: Όχι στην απελευθέρωση των φαρμάκων

Κουτσούμπας: Όχι στην απελευθέρωση των φαρμάκων

 

«Το ΚΚΕ θα παλέψει ώστε όλα τα φάρμακα να δίνονται με ιατρική συνταγή και να διακινούνται από τα φαρμακεία», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι πρέπει «να καταργηθούν όλες οι λίστες των φαρμάκων, να χορηγούνται μόνο με την κρίση γιατρού χωρίς να πληρώνουν οι ασθενείς συμμετοχή» καθώς και «να καταργηθεί το χαράτσι του 1 ευρώ ανά συνταγή που πληρώνουν οι ασθενείς με βάση τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης».

«Τασσόμαστε ενάντια στη διεύρυνση του ωραρίου που ευνοεί μόνο τα μεγάλα φαρμακεία με μεγάλο τζίρο. Άλλωστε χρήση αυτού του μέτρου κάνουν μόνο 438 από τα 3.000 φαρμακεία που υπάρχουν σήμερα στην Αττική, που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και τόνισε ότι  δεν πρέπει να υπάρξει «καμία απελευθέρωση των φαρμάκων αφού και η τιμή τους θα αυξηθεί τελικά και θα πωλούνται εκτός φαρμακείων και ευνοημένοι από αυτή την απελευθέρωση θα είναι μόνο οι φαρμακοβιομήχανοι».

«Η φαρμακοβιομηχανία θα πρέπει να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία όταν στην εξουσία έρθει ο λαός», κατέληξε.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ