ΣΥΡΙΖΑ: Η τρόικα πρέπει να μείνει, λέει η Κομισιόν

ΣΥΡΙΖΑ: Η τρόικα πρέπει να μείνει, λέει η Κομισιόν

«Οι ρυθμίσεις της τρόικας λειτουργούν ικανοποιητικά και πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για το άμεσο μέλλον». Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση:

«Ενώ η ‘συνεργασία’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ στο πλαίσιο της Τρόικα αμφισβητείται από παντού, η Κομισιόν επιμένει ότι «Οι ρυθμίσεις της τρόικας λειτουργούν ικανοποιητικά και πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για το άμεσο μέλλον».

Ενώ ακόμα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο «ερευνά» τη θεσμική και δημοκρατική νομιμοποίηση της Τρόικα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι απόψεις ότι το μοντέλο της Τρόικα, που έχει οδηγήσει οικονομίες και χώρες, όπως η Ελλάδα, σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή, η Κομισιόν επιμένει ότι «Οι ρυθμίσεις της τρόικας λειτουργούν ικανοποιητικά και πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για το άμεσο μέλλον».

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο οποίος, μάλιστα, μνημόνευε δηλώσεις της Επιτρόπου Δικαιοσύνης και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, Βίβιαν Ρέντινγκ, στις οποίες καυτηρίαζε το θεσμό της Τρόικας, δηλώνοντας ότι «η ώρα της τρόικας έχει τελειώσει…

Η είσοδος του ΔΝΤ τα προηγούμενα χρόνια, αποτελούσε μια επείγουσα λύση. Στο μέλλον, εμείς οι ευρωπαίοι, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να λύνουμε τα δικά μας προβλήματα, με τα δικά μας μέσα». Ο έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, αφού σημείωνε ότι «η είσοδος του ΔΝΤ στα εσωτερικά πολιτικά και οικονομικά πράγματα της ΕΕ, όχι μόνο ήταν πολιτικά απαράδεκτη, αλλά παραβίαζε βάναυσα και τις Συνθήκες της ΕΕ», ζητούσε από την Κομισιόν να απαντήσει κατά πόσο «εκφράζονται σήμερα απόψεις, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες η συμμετοχή του ΔΝΤ στη λήψη αποφάσεων οργάνων της ΕΕ, είναι αρνητική για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει πλέον να παύσει».

Στην απάντησή της η Κομισιόν αφού, μεταξύ άλλων, περιγράφει το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λήφθηκαν οι αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου στο καθεστώς των Μνημονίων, τονίζει ότι «η συνεργασία στο πλαίσιο της τρόικας έχει διαπιστωθεί ότι αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο για τον σκοπό αυτό. Οι ρυθμίσεις της τρόικας λειτουργούν ικανοποιητικά και πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για το άμεσο μέλλον».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ