«Κινούμενη άμμος» το ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση

«Κινούμενη άμμος» το ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση

Ως «επαναστατική γυμναστική» χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη την στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και για το θέμα των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία. Στο Μαξίμου συνεργάτες του πρωθυπουργού κρατούν χαμηλούς τόνους συνιστώντας ψυχραιμία, χωρίς ωστόσο να κρύβουν τον προβληματισμό τους για την νέα «πράσινη» διαφοροποίηση και τη νέα δοκιμασία που περνάει η κυβερνητική συνοχή . 

Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Αντώνης Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος ήταν σε ανοιχτή γραμμή και κατά την περίοδο των εορτών. Άλλωστε η επίσημη πρώτη για την ελληνική προεδρία στις 8 Ιανουαρίου αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ των δύο όπως επίσης και η άφιξη της τρόικας στις 15 Ιανουαρίου. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η χωρίς τέλος αντιπαράθεση με τους βουλευτές της συγκυβέρνησης με εκατέρωθεν βολές μεταξύ των δύο πλευρών, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και οι εξελίξεις στην υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κοντογεώργου την περίοδο που ήταν Νομάρχης Ευρυτανίας ανησυχούν την κυβέρνηση που ψάχνει τρόπους για την αντιστροφή του κλίματος. 

Η ρευστή και συνάμα οριακή κοινοβουλευτική δύναμη των 153 βουλευτών που έχουν τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση κάνουν το Μαξίμου και την Χαρ. Τρικούπη να συγκυβερνούν πάνω σε τεντωμένο σχοινί. 

Το αποτέλεσμα που θα έχει ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στα μέσα του μήνα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει ο Α. Σαμαράς. 

Το κυβερνητικό στοίχημα 

• Να μην υπάρξει νέο μνημόνιο για το χρηματοδοτικό κενό 

• Να επισημοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα 

• Να διορθωθούν οι αδικίες (παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους – ένστολους)

• Πριν από τις ευρωεκλογές να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την μείωση του χρέους. 

• Αποχώρηση της τρόικας και έξοδο στις αγορές 

Σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται την άνοιξη να στηθούν τριπλές κάλπες, καθώς η κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αντέξει την επιβολή νέων μέτρων.

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ