«Ο τρίτος πόλος ή θα είναι προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει»

«Ο τρίτος πόλος ή θα είναι προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει»

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Τι θα τονίσει ο Φώτης Κουβέλης με την εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ και γιατί αφήνει αιχμές ότι το ΠΑΣΟΚ είναι συμπλήρωμα της ΝΔ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δύο λίστες για τη νέα ΚΕ. Δεν θα είναι υποψήφιοι Ανδρέας Παπαδόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός.

Απορρίπτει κατηγορηματικά το κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ο Φώτης Κουβέλης, με την ομιλία του στο κρίσιμο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ που ξεκινά το απόγευμα και ολοκληρώνεται την Κυριακή με την εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής.

«Στόχος της ΔΗΜΑΡ είναι η συμπαράταξη των δημοκρατικών δυνάμεων να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη νέα πορεία της χώρας. Ισχυρή πολιτικά και κοινωνικά προοδευτική δύναμη σημαίνει δυνατότητα παρέμβασης στην πορεία των πολιτικών πραγμάτων, σημαίνει σταθεροποίηση για τη χώρα και ανατροπή των διλημμάτων του νέου διπολισμού. Αυτό όμως δεν σημαίνει συνθηκολόγηση με τον συντηρητισμό.

Δεν σημαίνει πως θα αγνοούμε ή θα υποστηρίζουμε αντιλαϊκές πολιτικές, οραματιζόμενοι ένα μέλλον που ποτέ δεν θα έρθει και επαγγέλλεται μια μεταμνημονιακή Ελλάδα που όλα θα διορθωθούν» αναμένεται να τονίσει με την εναρκτήρια ομιλία του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr ο Φώτης Κουβέλης, αποστέλλοντας καθαρό μήνυμα τόσο εντός της ΔΗΜΑΡ όσο και εκτός του κόμματός του: «Ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. Ή θα έχει στο επίκεντρό του τα ζητήματα των πολιτών, της κοινωνίας και της νέας γενιάς ή θα καταντήσει συμπλήρωμα της δεξιάς. Ή θα δώσει μάχες στο παρόν, σήμερα, που αποφασίζονται τα μείζονα ή θα περιοριστεί στο ρόλο του σχολιαστή του μέλλοντος».

 

«Σεβασμός στις αποφάσεις»

Με την ομιλία του επίσης ο Φώτης Κουβέλης θα προτείνει την ένταξη της ΔΗΜΑΡ στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο (όχι όμως στο ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα). Παράλληλα θα στείλει μήνυμα και προς την μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ, καλώντας το κόμμα σε ενότητα, προστασία της δημόσιας εικόνας του, ενώ θα καλέσει όλους να σεβαστούν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και του Συνεδρίου.

 

Οι συσχετισμοί δύναμης στους 1060 συνέδρους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr οι συσχετισμοί δύναμης ανέρχονται σε πάνω από 70% για την πλειοψηφία και έως 30% για την μειοψηφία. Οι σύνεδροι ανέρχονται σε 1.060.

 

Ποιοι θέλουν ενιαία λίστα και ποιοι δύο λίστες

Τη στιγμή αυτή, πάντως, δεν έχει αποφασιστεί αν για την εκλογή της νέας κεντρικής Επιτροπής θα υπάρξουν δύο λίστες ή μία. Η μειοψηφία εμφανίζεται τριχοτομημένη, με τον Σπύρο Λυκούδη να επιμένει σε ενιαία λίστα, άλλες δυνάμεις να επιμένουν σε ξεχωριστή λίστα και ένα τρίτο μέρος της με επικεφαλής τον κ. Λειβαδά να μην κατέβουν καθόλου υποψήφιοι για τη νέα Κεντρική Επιτροπή, έχοντας προφανώς στην προοπτική τους την αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ.

 

Δεν θα είναι υποψήφιοι

Ούτως ή άλλως, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, για τη νέα Κεντρική Επιτροπή δεν θα είναι υποψήφιοι στελέχη όπως ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πολύ δύσκολα μετά το Συνέδριο ο Ανδρέας Παπαδόπουλος θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου.

Έως αργά το βράδυ χθες πραγματοποιούνταν συσκέψεις της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την τακτική στο Συνέδριο, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, με ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ