Μιχελάκης: Η κυβέρνηση έχει ενιαία γραμμή διαπραγμάτευσης

Μιχελάκης: Η κυβέρνηση έχει ενιαία γραμμή διαπραγμάτευσης

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία και την Υγεία, αλλά και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική είναι και θεσμική. Αν δεν υπάρξουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξαναβρεθούμε στην ίδια και ίσως σε χειρότερη κατάσταση», σχολίασε αρχικά ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε:

«Αυτή τη στιγμή συμβαίνουν μεταρρυθμίσεις. Εκεί που πάει να γίνει μια μεγάλη μεταρρύθμιση όπως στον χώρο του φαρμάκου, εκεί υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. Αυτή η κυβέρνηση έχει συγκρουστεί χωρίς να λογαριάζει πολιτικό κόστος».

«Στο κομμάτι της υγείας, σύμβουλος του υπουργείου είναι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Ένας οργανισμός ο οποίος έχει σχεδιάσει σχεδόν όλα τα προγράμματα στον προηγμένο κόσμο», είπε ο κ. Μιχελάκης ενώ για την Παιδεία είπε:

«Όλο αυτό το διάστημα, στον χώρο της παιδείας υπήρξε ουσιαστικά άρνηση διαλόγου. Ζήτησαν ποτέ να πάνε στον υπουργό και τους αρνήθηκε κανείς; Πότε ήρθαν στον διάλογο;»

Όσο για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είπε: «Γίνεται μια σκληρή διαπραγμάτευση. Αν δεν υπήρχε τα πράγματα ή θ�� είχαν λυθεί, ή θα είχαν πάρει ένα δρόμο. Η κυβέρνηση έχει ενιαία γραμμή, έχει ενιαία διαπραγματευτική θέση και με βάση αυτή, πορεύεται. Η γραμμή είναι ενιαία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ