Σηφουνάκης:Συγκεχυμένο το στίγμα του ΠΑΣΟΚ

Σηφουνάκης:Συγκεχυμένο το στίγμα του ΠΑΣΟΚ

 

Δυσαρεστημένος με την εικόνα της συγκυβέρνησης, την παρουσία του ΠΑΣΟΚ και την ενημέρωση που έχουν οι βουλευτές εμφανίστηκε ο Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος παραιτήθηκε από εισηγητής της ΚΟ του κόμματος για θέματα Ναυτιλίας-Υποδομών.

O βουλευτής Λέσβου μιλώντας στον ρ/σ ΒΗΜΑ FM, αναφερόμενος στους λόγους της παραίτησής του ανέφερε ότι είχε την ευθύνη ενός τομέα στον οποίο η κυβέρνηση ενεργούσε μονομερώς και εκ των υστέρων μόνο ο ίδιος “διάβαζε τις ανακοινώσεις και αποφάσεις”. Είπε χαρακτηριστικά ότι το στίγμα που δίνει το ΠΑΣΟΚ είναι συγκεχυμένο τονίζοντας ότι “δεν πρέπει να συρόμαστε πίσω από τις αποφάσεις της Ν.Δ., αλλά πρέπει να έχουμε ουσιαστικό πολιτικό λόγο”, καθώς “η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι σε αναμονή και ζητάει από το ΠΑΣΟΚ να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του”.

 

Ο κ. Σηφουνάκη άφησε αιχμές για τους χειρισμούς που έγιναν σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τα ακίνητα, επισημαίνοντας ότι “ύστερα από ενάμιση χρόνο υποτιθέμενης μελέτης, προτάθηκε τελικά από το ΥΠΟΙΚ ένα τόσο πρόχειρο νομοσχέδιο, που αγνόησε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ”. Ενώ , σημείωσε, ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ – όπου παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές των αλλαγών του νομοσχεδίου –  συμφωνήθηκε να συγκληθεί και πάλι η ΚΟ πριν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή. 

“Στο νομοσχέδιο» – υποστήριξε ο κ. Σηφουνάκης – “θα πρέπει να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα θέματα, όπως η μεγάλη απόκλιση των αντικειμενικών από τις πραγματικές αξίες, καθώς και περιπτώσεις ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτούνται, δεν αποφέρουν εισόδημα, για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για όσους έχουν δάνεια για κατοικία,  ή είναι  ιστορικά μνημεία και διατηρητέα”.

 

Ερωτηθείς δε για το αν θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ απάντησε: “Δεν έχω αλλάξει κόμμα τα τελευταία 38 χρόνια που είμαι στο ΠΑΣΟΚ και είμαι στο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει θέμα. Κάνετε αυτή τη δημοσιογραφική ερώτηση, αλλά δεν είναι έτσι. Εξαρτάται μόνο από έναν αυτό… Επαναλαμβάνω, εγώ, σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, όπως και άλλοι συνάδελφοι, αναμένουμε το τελικό κείμενο”.

 

Ο κ. Σηφουνάκης ανέφερε και άλλες περιπτώσεις προβληματικής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας, όπως για παράδειγμα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπου “όταν πριν μερικούς μήνες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέσαμε πρόταση νόμου, η Ν.Δ. μας αγνόησε, διότι αυτό εξυπηρετούσε τότε τον κομματικό της σχεδιασμό… και σήμερα έρχεται η Κυβέρνηση και καταθέτει τελικά το αντιρατσιστικό, ενταγμένο προφανώς σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό που η Ν.Δ. έχει”. Επεσήμανε επίσης ότι και στον Καλλικράτη, το ΠΑΣΟΚ δείχνει ολιγωρία, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να βγει μπροστά και να προτείνει συγκεκριμένες επιμέρους βελτιώσεις ώστε να αρθούν αποδεδειγμένες στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες.

 

Τέλος, ως προς την προγραμματική συμφωνία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι “ουδέποτε ως βουλευτές συμμετείχαμε στην κατάρτισή της, αλλά ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων” και μάλιστα την ίδια στιγμή που “ως ΠΑΣΟΚ εμφανιστήκαμε να στηρίζουμε την κίνηση των 58 για τη δημιουργία ενός κεντροαριστερού πόλου”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ