Το τηλεφώνημα του Κουτσούμπα στον Άδωνι

Το τηλεφώνημα του Κουτσούμπα στον Άδωνι

 

Τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με θέμα το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις δημοσίων νοσοκομείων πραγματοποίησε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο κ. Κουτσούμπας, με αφορμή και τη σημερινή συνάντηση του με εκπροσώπους του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και των δήμων της περιοχής, μετέφερε στον υπουργό Υγείας την ανησυχία των κατοίκων και των φορέων της Δυτικής Αθήνας σε σχέση με τη συρρίκνωση του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών), που οδηγεί στο κλείσιμο του.

“Αυτή η εξέλιξη, όπως επίσης το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις και άλλων δημόσιων νοσοκομείων, θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες, καθώς θα στερήσει σημαντικές υπηρεσίες υγείας από λαϊκές οικογένειες, ιδιαίτερα σε μια περιοχή που μαστίζεται από μεγάλη ανεργία και φτώχεια και ζουν πάνω από δύο εκατομμύρια κάτοικοι, θα οδηγήσει στην ενίσχυση των επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας και τον αποκλεισμό των φτωχών λαϊκών στρωμάτων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

 

“Η λύση, που προτείνουν και οι φορείς της περιοχής, και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που υλοποιεί η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτή την στιγμή. Δηλαδή απαιτούνται άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Χρειάζεται αναβάθμιση των κλινικών, ενίσχυση των ειδικοτήτων. Και βέβαια χρειάζεται και αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των Κέντρων Υγείας που πάρα πολλά συρρικνώνονται, υπολειτουργούν στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας.

Το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του και στη Βουλή και προς την κυβέρνηση και στο λαϊκό κίνημα, με στήριξη των κινητοποιήσεων των εργατικών λαϊκών σωματείων, των μαζικών φορέων, έτσι ώστε να μην περάσει το κλείσιμο της «Αγίας Βαρβάρας», όπως επίσης το κλείσιμο και η συρρίκνωση άλλων νοσοκομειακών μονάδων. Και στη Βουλή θα βρεθούμε και αύριο στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Υγείας”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας νωρίτερα μετά τη συνάντηση του με εκπροσώπους του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και των δήμων της περιοχής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ