ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Δωράκι στα ιδιωτικά κανάλια το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Δωράκι στα ιδιωτικά κανάλια το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μίλησε πριν από λίγο στη Βουλή για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο κ.Τσίπρας μεταξύ άλλων τόνισε: «Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα δωράκι της κυβέρνησης σας στο σύστημα των ιδιωτικών πειρατικών ΜΜΕ».

Κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση να απαντήσει αν έχει συνυπολογίσει το κόστος από το κλείσιμο της ΕΡΤ, από τις ρήτρες συμβολαίων και τις πάσης φύσεως αποζημιώσεις, περιλαμβανομένων και αυτών που θα πρέπει να καταβληθούν στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει με την ΕΡΤ εν λειτουργία.

 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι, στη χθεσινή συνάντηση του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, δεν ανέφερε τίποτα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει λάθος πρόγραμμα που οδηγεί σε στάση πληρωμών και εκτίμησε ότι τελείωσε ο πολιτικός της χρόνος.

«Η χθεσινή επίσκεψη του κ. Σόιμπλε, είναι πραγματικά ένα λυπηρό, δυσάρεστο, θλιβερό γεγονός. Ενώ ο ίδιος έκανε αναφορά περί ύπαρξης θέματος κατοχικού δανείου, ο πρωθυπουργός είπε μόνο “πάμε καλά” και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα. Θα κόψουμε μισθούς, συντάξεις και τσιμουδιά για το μεγάλο αυτό ζήτημα. Θα μας κρίνει όλους η ιστορία» υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, εκτιμώντας ότι οδηγεί σε στάση πληρωμών και τόνισε ότι, με το πρόγραμμα που εφαρμόζει, το μόνο που πετυχαίνει είναι η αύξηση της ανεργίας και η διεύρυνση της φτώχιας και της ύφεσης.

Υποστήριξε ακόμα ότι υπάρχει χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2016, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στρουθοκαμηλίζει, θέλοντας να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την άποψη του για νέο κούρεμα, γιατί -όπως είπε- το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πρόσθεσε ότι οι επιλογές της χώρας είναι δύο: ή αναδιάρθρωση κρατικών δανείων ή νέος δανεισμός, και αυτά είναι η εκτίμηση της Citigroup.

«Το ΔΝΤ μας δανείζει γιατί το πληρώνουμε και η Ευρώπη συμμετέχει για να πληρώνουμε. Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν έχει καμία βοήθεια και υποστήριξη. Καταρρέει και εσείς επιλέγετε ελεημοσύνη από τον αυτοκράτορα. Ο πολιτικός σας χρόνος τελειώνει. Με νωπή εντολή, ο ελληνικός λαός θα δώσει μια νέα κυβέρνηση του τόπου» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ