Δυσφορία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Δυσφορία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

 

«Ακατανόητη» χαρακτήρισε τη στάση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Βενιζέλος τόνισε σε συνεργάτες του ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς κρατούν αδιάλλακτη στάση σ’ ένα νομοσχέδιο που δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση και θα μπορούσε να δείξει ότι όλα τα κόμματα έχουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στον ρατσισμό.

Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί ως μονοκομματική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης.

Το θέμα λένε στην Ιπποκράτους είναι αν ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι εκεί μόνο για να ψηφίζουν και η Νέα Δημοκρατία και οι υπουργοί για να αποφασίζουν.

Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το MEGA, θέλει να δείξει ότι δεν ταυτίζεται με τη Νέα Δημοκρατία και θεωρεί ότι με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τέθηκε μία διαχωριστική γραμμή.

Παράλληλα, στην ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι είναι θέμα ταυτότητας το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, γι’ αυτό το είχε στηρίξει από την αρχή.

Σύμφωνα με το MEGA, ο Φώτης Κουβέλης ήταν φανερά ενοχλημένος γιατί είχε συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών να προχωρήσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και ξαφνικά το Μέγαρο Μαξίμου άλλαξε στάση, κάτι που, όπως επισημαίνουν στην Αγ. Κωνσταντίνου, έμαθαν μέσα από διαρροές που έκαναν συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ