Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ με τον Σταϊκούρα

Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ με τον Σταϊκούρα

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τρίτους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την ενημέρωση του αρμόδιου Υπουργού, έχουν ήδη εγκριθεί πιστώσεις 3,727 δισ. ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στα 9 δισ. περίπου. Υπολογίζεται ακόμη για τους υπόλοιπους 8 μήνες του 2013 να εγκρίνονται πιστώσεις 700-750 εκ. ευρώ ανά μήνα, ώστε ως το τέλος του έτους να εξοφληθούν στο σύνολό τους.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ διαπιστώθηκε, ότι οι σωρευτικές πληρωμές της περιόδου Δεκεμβρίου 2012 – Απριλίου 2013, ανέρχονται μόνο στο ποσό των 2,19 δισ ευρώ, κι αυτό γιατί υπάρχει μείζον πρόβλημα ανταπόκρισης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και ορισμένων υπερχρεωμένων Ο.Τ.Α.

Το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλία αναφορικά με το θέμα εξόφλησης οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς φαρμακοποιούς προμηθευτές και λοιπούς παρόχους υγείας, αλλά και της γενικότερης λειτουργίας του Οργανισμού και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε επίσης να επιταχυνθούν ιδιαίτερα οι διαδικασίες καταβολής των οφειλομένων εφάπαξ προς συνταξιούχους του Δημοσίου και για το θέμα αυτό θα υπάρξει επαφή με τον Υπουργό Εργασίας.

Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ο  Γιώργος Κουτρουμάνης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ