ΒΙΝΤΕΟ-Επιτυχής η άσκηση “Άγιος Φωκάς”

ΦΩΤΟ-Επιτυχής η άσκηση “Άγιος Φωκάς”

 

Την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων, «ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ» στην ομώνυμη περιοχή της Κω, παρακολούθησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την ανακατάληψη βραχονησίδας η οποία είχε καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις. Στην άσκηση συμμετείχαν: η κανονιοφόρος «ΜΑΧΗΤΗΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ και ΑΠΑΤΣΙ της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς μεταφερόμενες στην ακτή με ταχύπλοα ΜΑΓΚΝΑ.

Σκοπός της άσκησης που ολοκληρώθηκε επιτυχώς, ήταν η συνεκπαίδευση και η αρμονική συνεργασία των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στα πλαίσια της Διακλαδικότητας.

 

 

Μετά το τέλος της ασκήσεως ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη, έναν προς έναν, όλους τους συμμετέχοντες για τον άψογο τρόπο με τον οποίο έφεραν σε πέρας με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα την άσκηση. Ο Υπουργός εξήρε την άρτια εκπαίδευση, τις γνώσεις, την πολεμική αρετή και την αφοσίωση στο καθήκον των συμμετεχόντων, τονίζοντας ότι η άσκηση αυτή γίνεται σε μια περιοχή εξαιρετικά μεγάλου στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας και υπογράμμισε: «Αποτελείτε ένα από τα εκλεκτότερα κομμάτια του ισχυρού βραχίονα των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες εξασφαλίζουν στη χώρα ακεραιότητα και Εθνική ανεξαρτησία. Μας κάνετε όλους υπερήφανους».

 

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Ευστάθιος Πανυτσίδης και ο Διοικητής της 80 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) Ταξίαρχος Βασίλειος Μπαλντούμης.

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κω, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την έδρα της 80 ΑΔΤΕ, όπου έγινε επίδειξη των οπλικών συστημάτων που διαθέτει και στη συνέχεια επισκέφθηκε το 282 Τάγμα Εθνοφυλακής της Κω, όπου μίλησε στα στελέχη και τους στρατεύσιμους όλων των Μονάδων του νησιού. Ο Υπουργός εξήρε την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, το ετοιμοπόλεμο και τη μεγάλη αποτρεπτική ισχύ που εξασφαλίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και ταυτόχρονα κάλεσε τους Διοικητές των Μονάδων να συνδυάζουν τις διοικητικές ικανότητες και τα προσόντα με πατρική στοργή και φροντίδα προς όλους τους στρατευσίμους.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε επίσης την κανονιοφόρο «ΜΑΧΗΤΗΣ» και το παράκτιο περιπολικό «ΑΝΤΩΝΙΟΥ» τα οποία ήταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Κω και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, ενημερώθηκε από τους Κυβερνήτες για την αποστολή τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ