Ο Μανιτάκης πετά το “μπαλάκι” στα πειθαρχικά συμβούλια

Ο Μανιτάκης πετά το “μπαλάκι” στα πειθαρχικά συμβούλια

 

Ενδοκυβερνητικό θρίλερ έχει δημιουργηθεί μετά το “όχι” της τρόικας στο σχέδιο Μανιτάκη για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το MEGA, o Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να παραμείνει στη θέση του προς το παρόν ο Αντώνης Μανιτάκης και το θέμα θα διευθετηθεί σε ανώτατο επίπεδο, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων και σύμφωνα με πληροφορίες,  θα ζητήσει χρόνο από την τρόικα ώστε μέχρι τον Μάιο να παραδώσει το σχέδιο που θα περιλαμβάνει τον ειδικό αριθμό των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν ανά οργανισμό το 2014.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Μανιτάκης,  δεν έκανε δεκτή την πρόταση της τρόικας να απολυθούν 1000 επίορκοι υπάλληλοι μέχρι τον Ιούνιο και στη θέση του να προσληφθούν 1000 υπάλληλοι με προσόντα μέσω ΑΣΕΠ. Ο ίδιος φέρεται να απάντησε ότι δεν δύναται να το κάνει, με την αιτιολογία ότι αυτό είναι αρμοδιότητα των πειθαρχικών συμβουλίων και χρειάζεται χρόνο.

Συνομιλητής του Πρωθυπουργού πάντως έλεγε χαρακτηριστικά ότι “Αν περιμένουμε τα πειθαρχικά συμβούλια, με τους ρυθμούς που κινούνται, ισως χρειαστούν και 5 χρόνια για να απομακρυνθούν αυτοί οι 1000 επίορκοι”.

 Ο Πρωθυπουργός στην αυριανή συνάντηση με την τρόικα αναμένεται να δώσει προσωπικές διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

Στο αρχικό του σχεδιασμό, πριν απο την εμπλοκή στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων, ήταν να θέσει στο τραπέζει το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για μείωση τον Σεπτέμβριο. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ