“Δάκρυα” στο ΠΑΣΟΚ

“Δάκρυα” στο ΠΑΣΟΚ

 

Οι προετοιμασίες του συνεδρίου, η ταυτοποίηση των συνέδρων που εξελέγησαν την προηγούμενη Κυριακή, η ένταση των ημερών και οι μικρόπαρεξηγήσεις, έκαναν τον Γιάννη Σουλαδάκη πρόεδρο της ΕΚΑΠ, να μην αντέξει και να δακρύσει κατά τη διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης της ΕΚΑΠ μέχρι να καταλήξει στις αποφάσεις για το αν τα μέλη που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο, είναι κανονικά και όχι μαϊμού.

Αντίθετα , μεγαλο ζήτημα προκύπτει στο συνέδριο της νεολαίας που σύμφωνα με  συνεργάτες του κ. Βενιζέλου , μεγάλος αριθμός των συνέδρων ενδέχεται να είναι και ανύπαρκτα μέλη. Μάλιστα γίνεται έλεγχος με καταστάσεις ψηφισάντων και λίστες του υπουργείου Εσωτερικών για το αν είναι υπαρκτά τα ονόματα, και οι διευθύνσεις που έχουν δηλωθεί.

Μέχρι στιγμής, στο ψηφοδέλτιο ευτυχώς λένε ότι δεν υπάρχουν παρατυπίες, ωστόσο όμως η υπόνοια υπάρχει στο σώμα των συνέδρων.

Ο κ. Χρηστίδης ειναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός υποψήφιος απο την πλευρά του κ. Βενιζέλου για γραμματέας της νεολαιας και η εκλογή του θεωρείται αναμφισβήτητη.

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκινάει αύριο, δεν έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής στο πώς θα γίνει η σταυροδοσία, για την εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής , για το αν θα διευρυνθεί η όχι οπως υπάρχει σκέψη, ο αριθμος των μελών του κομματικού οργάνου γιατί έχουν  πει 120 στελέχη, αλλά χθες βραδυ σε σύσκεψη που έγινε στην Ιπποκράτους συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την ανάγκη ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στα 180 μέλη , αλλά και για το ποιος θα είναι  πρόεδρος του συνεδρίου.

Ειδίκα στο θέμα του προέδρου του συνέδριου δεν έχει ακόμα υπάρξει απόφαση. Η πλευρά Σκανδαλίδη σκέφτεται να προτείνει για πρόεδρο του συνεδρίου τον Σπύρο Παπασπύρο, πρώην πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν θα το δεχθεί ο κ. Βενιζέλος. Ένα στέλεχος θα προτείνει και η πλευρά Καρχιμακή για το προεδρείο, και όπως φαίνεται βρίσκονται μεταξύ του Γρηγόρη Νιώτη ή της Άσπας Παπαηλιου. Επίσης, από την πλευρά του κ. Βενιζέλου, για πρόεδρος ακούγεται το όνομα του Βαγγέλη Αργύρη.

 

Πηγή:egiakoumis.com

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ