• Βορίδης:Παραμένω υπέρ της θανατικής ποινής

  6:16 μμ, Σαββατο 26 Ιάν 2013 6:16 μμ, Σαββατο 26 Ιάν 2013

  Βορίδης:Παραμένω υπέρ της θανατικής ποινής

  «Προσωπικά παραμένω υπέρ της θανατικής ποινής σε ένα φιλοσοφικό και θεωρητικό επίπεδο», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Η Άλλη Όψη» στη ΝΕΤ.

  Ερωτηθείς εάν ισχύει η άποψή του για την θανατική ποινή, όπως την είχε εκφράσει παλαιότερα σε άρθρο του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι ισχύει, αλλά, όπως τόνισε, δεν έχει περιθώριο. «Είναι μια πια θεωρητική άποψη, η Ευρώπη έχει πάρει θέση σε αυτό επομένως νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που πολιτικά δεν τίθεται».

  «Έχει μία πάρα πολύ μεγάλη δύναμη αποτροπής για ειδεχθή εγκλήματα», ανέφερε ο κ. Βορίδης, δίνοντας ορισμένα παραδείγματα στα οποία θα μπορούσε να εξετάσει κανείς την επιβολή της θανατικής ποινής.

  «Φανταστείτε μία δολοφονία εγκύου, αφού έχει προηγηθεί βιασμός», είπε. «Εκεί η ποινή της φυλάκισης, ακόμα και της ισοβίου καθείρξεως μπορεί να θεωρεί ότι δεν τιμωρεί επαρκώς, αλλά και ταυτόχρονα δεν στέλνει ένα μήνυμα αν θέλετε μεγίστης απέχθειας και τιμωρίας προς την κοινωνία», επεσήμανε, « Πολύ περισσότερο αν έχουμε καθ’έξιν εγκληματίες».

  Ανέφερε επίσης το παράδειγμα του Νορβηγού μακελάρη, ενώ είπε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην τρομοκρατία. «Δεν θα το συνέδεα όμως με την έννοια της συμμετοχής σε μία τρομοκρατική οργάνωση όσο με την έννοια της πράξης», υπογράμμισε, δίνοντας το παράδειγμα του τρομοκρατικού χτυπήματος στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ. «Όταν έχουμε δολοφονίες ανθρώπων αθώων με τόσο ειδεχθή τρόπο εκεί θα μπορούσε να δει κανείς και αυτή την ποινή», κατέληξε.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα