Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ 

 

Στο μάτι του κυκλώνα ο Μηλιός μετά το «φάλτσο» Τσίπρα για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. «Δώρο» στη ΝΔ η διευκρίνιση στο κείμενο που έπληξε επικοινωνιακά μία ακόμη σημαντική επαφή του Αλέξη Τσίπρα. 

Η απίστευτη κίνηση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού να… παρέμβει πάνω στη δήλωση του Προέδρου του κόμματος μετά από τη συνάντηση που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να «διευκρινίσει» τα περί 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή και τριγμούς στην Κουμουνδούρου που είδε για ακόμη μία φορά να πλήττεται επικοινωνιακά σε μία σημαντική επαφή του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία και στο ΠΑΣΟΚ να παρέμβει χρεώνοντάς τον με «γκάφα». 

Ενώ αρχικά δόθηκε η εντύπωση πως ο κ. Τσίπρας επί της ουσίας «ξεμπρόστιασε» τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου και Σαμαρά για τη διαπραγμάτευση που έγινε στα μισθολογικά ως προς τη συζήτηση για το μαχαίρι των δώρων στον ιδιωτικό τομέα, εν τούτοις η ανακοίνωση που έβγαλε λίγο αργότερα η ΝΔ με την οποία καλούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να… ενημερώνεται καλύτερα για το τι έχει περικοπεί και τι όχι ανάγκασε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ να πατήσει την μπανανόφλουδα. 

Η κυβέρνηση με επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας (!) μοίρασε τη δήλωση του κ. Τσίπρα και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε την άσκοπη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσει στο γραπτό κείμενο των δηλώσεων τη φράση «στο δημόσιο» -φράση που ωστόσο δεν είχε χρησιμοποιήσει στη δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η Λ. Συγγρού μίλησε ανοιχτά για σκόπιμη «παραχάραξη» των δηλώσεων, έδειξε τον Πάνο Σκουρλέτη ως τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση και κάλεσε ακόμη και την ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση για το γεγονός ότι μοιράστηκε στα Μέσα Ενημέρωσης ένα «πλαστό» υλικό το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Στην Κουμουνδούρου σήμανε συναγερμός. Οι ανακοινώσεις που βγήκαν ήταν γενικόλογες και στο πνεύμα της τοποθέτησης που έκαναν οι… Ανεξάρτητοι Έλληνες για τις συνολικές περικοπές των μισθών χωρίς ωστόσο να υπάρχει απάντηση για αυτό καθαυτό το γεγονός της αλλοίωσης της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα. 

Αναπάντητο πάντως παραμένει το ερώτημα εάν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για αυτήν την άκομψη τροποποίηση της δήλωσής του προκειμένου να καλυφθεί το φάλτσο καθώς επίσης και το ποιος είχε τον τελευταίο λόγο στο να μπει η συγκεκριμένη φράση ως «εκτός κειμένου» στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο της δήλωσης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι η ΝΔ με την μακροσκελή ανακοίνωσή της αναφέρθηκε ονομαστικά στον Πάνο Σκουρλέτη, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε με δική του ανακοίνωση και η Κουμουνδούρου περιορίστηκε σε μία τυπική επιθετική δήλωση με τον προσφιλή πλέον χαρακτηρισμό «Γκέμπελς» που χρησιμοποιεί πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση για το επιτελείο της ΝΔ.

 

Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ