• Ο Καλαϊτζής «χτυπά» με «Ερυθρό» στο Θέατρο ΠΚ-Οι πρώτες φωτογραφίες μόνο στο enikos.gr

  7:32 μμ, Σαββατο 21 Σεπ 2019 7:32 μμ, Σαββατο 21 Σεπ 2019

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Ο πολυπράγμων Στέλιος Καλαϊτζής μπορεί να κάνει εντατικές πρόβες για τον «Άνθρωπο Ελέφαντα»που θα δούμε στο Vault σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, κρατώντας ένα ρόλο-κλειδί , παράλληλα όμως ετοιμάζει το νέο σκηνοθετικό του «χτύπημα» που μοιάζει εξαιρετικά υποσχόμενο και δυνατό.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου θα ανεβάσει στο Θέατρο ΠΚ το ενδιαφέρον έργο του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη «Ερυθρό».Η πρεμιέρα θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου και το ραντεβού θα δίνεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 με πρωταγωνιστές τους καίριους Ευθύμη Γεωργόπουλο, Κωνσταντίνο Δανίκα και Βιργινία Ταμπαροπούλου.Πάμε να τα μάθουμε όλα για το «Ερυθρό»που γράφηκε στα πλαίσια του Studio Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου.

  Τι σημειώνει ο συγγραφέας...

  «Η μαμά και ο μπαμπάς έχουν έναν ανάπηρο υϊo . Τον φροντίζουν. Τον προσέχουν. Και τον αγαπούν. Υπό έναν όρο. Να τους αγαπά κι αυτός. Σιωπηλά."Τα χείλη της βάφτηκαν κόκκινα. Τα χέρια του επίσης.".Το Ερυθρό" ειναι μία ιστορία για τη βία. Την κρυφή βία. Εκείνη που στη σύγχρονη οικογένεια κρύβεται πίσω από κλειδωμένες πόρτες.Ανοίγουμε;»

  Τι σημειώνει ο σκηνοθέτης... «Δεκαεννέα χρόνια μετά ο Μάρκος θυμάται. Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Δεκαεννέα χρόνια στο Ίδρυμα. Βίαιος πια. Δεμένος. Θυμάται αυτό που αποκαλούσε Σπίτι. Αυτούς που αποκαλούσε Μπαμπά και Μαμά. Αυτούς που συνέβαλαν σε αυτό που λέγεται νοητική αδυναμία. Στην διαταραχή του κατά την περίοδο της ανάπτυξης του. Ο Μάρκος θυμάται το παιδί, ο Μάρκος ανακαλεί την ανάμνηση των ανθρώπων που χτίσανε την φυλακή τους. Οι τελευταίες στιγμές, οι αδυναμίες τους, οι αρρωστημένες πράξεις τους, το ψυχολογικό χάος που κατέληξε σε ωμή βία. Δεκαεννέα χρόνια μετά. Δεκαεννέα χρόνια στο Ίδρυμα. Βίαιος. Δεμένος. Ο Μάρκος θυμάται. Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο»

  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

  Συντελεστές:

  Σκηνοθεσία: Στέλιος Καλαϊτζής

  Σκηνογραφία & ενδυματολογική επιμέλεια : Γιώργος Λυντζέρης

  Φωτισμοί: Άννα Σμπόκου

  Πρωτότυπη μουσική: LOU

  Βοηθός σκηνοθέτη: Ευγενία Λάβδα

  Φωτογραφία: Τζωρτζίνα Στάϊκου

  Γραφιστική Επιμέλεια : Christina aka Surehuinel

  Facebook Page : https://www.facebook.com/erithro/ | Ιnstagram Account: @erithro_pk

  Παραγωγή: AUDE SAPERE

  Επί σκηνής:

  Ευθύμης Γεωργόπουλος , Κωνσταντίνος Δανίκας, Βιργινία Ταμπαροπούλου

  INFO.Το έργο «Eρυθρό» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Noεμβρίου 2019 στο θέατρο ΠΚ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα